Calvarul femeilor care traiesc in zonele ocupate de ISIS. "Aceasta pedeapsa e mai dureroasa decat chinurile facerii"

Ultima actualizare: 12-04-2016 07:01
femeie

Femeile din Mosul, orasul din nordul Irakului, aflat de aproape doi ani sub ocupatie ISIS, sunt aspru pedepsite daca isi arata pielea in public. Jihadistii folosesc un instrument metallic, poreclit "clestele" sau "muscatorul".

Mai multe femei care au reusit sa scape din calvarul de la Mosul spun ca acest instrument de tortura, nou introdus de ISIS, este folosit pentru a le pedepsi pe acelea dintre ele care indraznesc sa-si arate vreo bucatica de piele sau care iesi pe strada fara a fi insotite de o ruda de sex masculin.

Unealta, ce arata ca un cleste cu zimti, este folosita pentru a zmulge bucati de piele, iar durerea este agonizanta, marturiseste o fosta directoare de scoala. "Aceasta pedeapsa este mai dureroasa chiar decat chinurile facerii." spune o tanara care a fost maltratata dupa ce si-a uitat manusile acasa.

Organizatia terorista a fost violenta cu locuitorii din spatiile ocupate inca de la inceput, dar in ultimele doua luni executiile si biciuirile in public au crescut ca numar. Conditiile de trai s-au inrautatit si ele, iar oamenii raman fara mancare, apa, carburant si electricitate. Se pare ca aceasta ar fi o metoda prin care ISIS incearca sa arate ca detine controlul, in ciuda infrangerilor suferite pe campul de lupta, explica jurnalistii de la The Independent.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO