Amazon „a adus” Pădurea Amazoniană în noua sa clădire. Costul: 4 miliarde de dolari

Ultimul update: Marti 30 Ianuarie 2018 20:29
Data publicarii: Marti 30 Ianuarie 2018 12:36
Categorie: Internaţional

Cum vi s-ar părea să lucrați într-un spațiu decorat cu zeci de mii de plante și acvarii pline cu pești exotici, fără să aveți grija colegilor care umblă mereu la aerul condiționat.

Ideea a prins rădăcini în orașul american Seattle, mai precis în sediul central al companiei Amazon.

Directorul Jeff Bezos a inaugurat 3 sfere de sticlă, care cu greu să pot numi clădiri de birouri și te duc cu gândul, mai degrabă, la o imensă pădure tropicală. Întreaga construcție a costat 4 miliarde de dolari.

Ajutat de asistenta sa preferată, șeful Amazon, și totodată cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a inaugurat spectaculoasele spații, menite să  reinventeze ideea de "birou"

Cele 3 sfere de sticlă sugerează, prin designul exterior, o omidă uriașă, bine înfiptă în pământ. Înăuntru însă, este o seră uriașă, care te duce cu gândul la Pădurile Amazoniene.

John Schoettler, vice-președinte Amazon: „Este în primul rând, un spațiu de lucru pentru angajații Amazon. Un loc unde să vină, să colaboreze și să inoveze împreună cu colegii lor.”

40 de mii de plante, din 50 de țări de pe 5 continente, au fost aduse aici în bună parte încă de anul trecut, pentru a avea timp să se aclimatizeze. Cea mai impresionantă dintre ele este acest smochin de peste 15 metri, plantat în California în 1969 și transportat la Seattle vara trecută.

Ron Gagliardo horticultor-șef Amazon: „Sunt în continuare inspirat de acest spațiu. Trec pe lângă terariile de sus, cu begonii, pe lângă peretele cu plante și mă întreb cum de s-a putut face așa ceva.”

Sferele sunt cum nu se poate mai diferite de ideea clasică de birou. Nu există uși și pereți și nici panouri despărțitoare. Și deosebirile nu se opresc aici.

Ron Gagliardo: „Ai stați unde să-ți încarci laptopul și wi-fi și asta e tot. Nu există imprimante sau cantine și sunt scări peste tot pentru că îi încurajăm pe oameni să meargă cât mai mult pe jos.”

Plus că dispare problema colegilor care setează temperatura în birou după bunul plac. Atmosfera din aceste "sfere" este asemenea celei dintr-o pădure tropicală.

Ron Gagliardo: „În general, în spațiile de birouri, temperatura este în jur de 18 grade Celsius și umiditatea de 30 %. Însă când intri aici, este mai cald- 22 de grade Celsius și 60% umiditate.”

David Sadinsky, architect: „Am vrut să îi oferim un spirit, un suflet, să fie un centru în jurul căruia să se adune angajații , dar și orașul... Iar această colecție de oameni și plante este o temă extraordinară.”

Sferele, care au patru etaje, sunt la fel de impresionante și pe dinafară. La construcția lor s-au folosit 620 de tone de oțel și peste 2600 de panouri de sticlă, securizate împotriva cutremurelor și a vântului puternic.

Spațiile se dovedesc deja un succes extraordinar, iar compania a fost nevoită să creeze un sistem de rezervări pentru angajațîi care doresc să lucreze aici. În clădire pot intră o mie de persoane, însă pentru că acestea să nu se simtă tocmai... înghesuite, capacitatea ideală este de 800 de oameni.

Viitorul cumpărăturilor: comerț electronic sau magazine fără case de marcat și fără personal
Viitorul cumpărăturilor: comerț electronic sau magazine fără case de marcat și fără personal
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
300.000 de francezi au protestat împotriva scumpirii carburanţilor. Ciocniri cu sute de răniţi
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”