12 morti si 10 raniti dupa atacul din unitatea militara. Steagul american, in berna pana vineri

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Barack Obama a dat ordinul de a cobori drapelul american in berna pana vineri seara in semn de respect pentru victimele atacului de la Washington, a anuntat luni Casa Alba, citata de AFP.

"In semn de respect pentru victimele actelor de violenta comise (luni) la Washington (...) ordon ca drapelul american sa fie coborat in berna la Casa Alba si toate cladirile si terenurile publice", a precizat Obama intr-un decret difuzat in cursul serii dupa atacul care s-a soldat cu 13 morti, printre care si presupusul autor.

Decretul, care arata ca drapelul va fi coborat in berna pana vineri seara, se refera si la cladirile Marinei si steagurile posturilor diplomatice si bazelor americane din intreaga lume.

Presedintia a mai anuntat amanarea "ca respect pentru victime si familiile lor", a unui eveniment muzical prevazut pentru luni seara, la care trebuia sa asiste Obama la Casa Alba, unde urmau sa cante mai multi artisti de origine hispanica, printre care Gloria Estefan si Ricky Martin.

Politia l-a indentificat pe unul dintre barbatii care au deschis focul intr-un complex al marinei americane din Washington. Este vorba de un fost ofiter in randul armatei, in varsta de 34 de ani, onorat cu doua medalii de merit.

Citește și
New Orleans
Atac armat "inexplicabil" de Ziua Mamei, in New Orleans: 19 persoane au fost ranite. VIDEO
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In ultimii ani, barbatul lucra ca informatician pentru o companie care avea contracte cu armate. Barbatul a deschis focul la intamplare in directia angajatilor impuscand mortal 12 oameni si ranind alti 10. Individul ar fi participat la operatiunile de salvare dupa atacul de la 11 septembrie si ar fi ramas marcat de aceasta experienta, motiv pentru care era violent.

Politistii nu stiu inca ce l-a impins sa comita atacul sangeros.

Valerie Parlave, agent FBI: "Stim ca atacatorul care a fost impuscat se numeste Aaron Alexis."

Acesta este numele barbatului care a semanat luni panica, intr-o cladire de birouri din Washington a marinei americane. Alexis avea 34 de ani si provenea din orasul Fort Worth, Texas. In trecut a fost implicat in cel putin doua incidente armate.

Din motive inca necunoscute, Aaron a patruns luni dimineata in cladire si a deschis focul la intamplare pe un hol aglomerat, apoi spre oamenii care luau masa la cantina. Era inarmat cu doua pusti de asalt si un pistol.

Martori: "Am auzit trei focuri de arma: "poc, poc, poc". Dupa 30 de secunde am auzit alte patru impuscaturi. Am intrat in panica si ne intrebam pe unde sa iesim."

"A aparut de dupa colt si si-a indreptat arma spre noi si a tras de cel putin doua-trei ori."

Zona a fost imediat inchisa circulatiei si impanzita de masini de politie, echipaje ale FBI si elicoptere. Cladirea Capitoliului a fost plasata sub alerta, iar elevii de la scoala invecinata au primit instructiuni sa se baricadeze in clase.

Presedintele Barack Obama a vorbit despre un atac las, care i-a vizat pe oameni care isi slujesc tara: "Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura ca cei vinovati pentru acest atac las vor fi trasi la raspundere."

Acum, intrebarea este cum a reusit barbatul sa patrunda in cladire. Exista suspiciuni ca ar fi folosit de cartela de acces a altui angajat si a trecut fara probleme cu cele trei arme, intrucat la intrare nu ar fi fost amplasate detectoare de metale.

Cronologia evenimentelor, luni, 16 septembrie 2013:

ora 21:40 Bilantul victimelor a urcat la 12 morti, afirma primarul orasului, Vincent Gray, citat de postul ABC.

ora 21:30 Marina Statelor Unite confirma ca 11 persoane au murit si alte 12 au fost ranite, scrie Daily Mail. Unul dintre suspecti este un fost oficial din Marina, in varsta de aproximativ 50 de ani. Politistii cauta acum alti doi suspecti.

ora 20:55 Sase oameni au fost ucisi, iar alti opt raniti, din informatiile de pana acum. Politia a anuntat, ca unul dintre agresori, a fost omorat, dar este posibil, sa mai aiba niste complici.

Alarma s-a dat la ora 15.20, ora Romaniei, dupa ce intr-un complex de birouri al Marinei Americane de la Washington s-au auzit focuri de arma. Zeci de masini de politie, echipaje ale FBI si elicoptere au fost mobilizate imediat, iar zona respectiva a fost inchisa circulatiei. 3.000 de oameni lucreaza in acel complex, iar evacuarea era riscanta, asa ca li s-a cerut sa se adaposteasca fiecare pe unde poate.

Fara sa dea explicatii, autoritatile au ordonat ca niciun avion sa nu se mai ridice de pe aeroportul Ronald Reagan din apropiere. Cladirea Capitoliului a fost plasata sub alerta, iar elevii de la scoala invecinata au primit instructiuni sa se baricadeze in clase.

Initial s-a vorbit despre un singur agresor, apoi politia a anuntat ca au fost doi.

Update 19:40 Cei doi atacatori au fost impuscati mortal de politisti. Bilantul victimelor: 6 morti si 12 raniti, anunta Daily Mail.

Update 18:30 Potrivit Daily Mail, politistii precizeaza ca este vorba de doi atacatori. Unul dintre acestia, care este inarmat cu o pusca AR-15, a fost "eliminat", anunta surse din politie, fara a preciza daca a fost ucis sau arestat.

UPDATE 18:00 Cel putin patru persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost ranite in atacul armat comis luni la o baza navala din Washington, afirma surse citate de postul ABC.

Anterior, presa relatase ca cel putin cinci persoane, inclusiv doi agenti de politie, au fost impuscate in incidentul armat produs intr-o unitate a Fortelor Navale din Washington.

Agenti ai politiei si ai Biroului Federal de Investigatii au venit la unitatea militara din Washington pentru a-l cauta si imobiliza pe autorul atacului armat, in baza navala lucrând aproximativ 3.000 de persoane, relateaza presa americana.

Update 17:10 Cel putin cinci persoane, inclusiv doi agenti de politie, au fost impuscate in incidentul armat produs intr-o unitate a Fortelor Navale din Washington, anunta autoritatile americane.

Politia nu a oferit detalii despre starea victimelor.

Agenti ai politiei si ai Biroului Federal de Investigatii au venit la unitatea militara din Washington pentru a-l cauta si imobiliza pe autorul atacului armat, in baza navala lucrand aproximativ 3.000 de persoane, relateaza presa americana.

ora 16:36 Agenti ai politiei si ai Biroului Federal de Investigatii au venit la unitatea militara din Washington pentru a-l cauta si imobiliza pe autorul atacului armat, in baza navala lucrand aproximativ 3.000 de persoane, relateaza presa americana.

Incidentul armat a avut loc la ora 8.20 (15.20, ora Romaniei).

Cel putin trei focuri de arma au fost trase, luni, intr-o unitate a Fortelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind impuscate, afirma surse citate de CNN.

Trei focuri de arma au fost trase la Cartierul general al sistemelor Fortelor Navale, situat la periferia sud-estica a orasului Washington.

Politia a anuntat ca un suspect s-a blocat intr-o cladire a complexului militar. Cel putin o femeie a fost ranita, dar ar putea fi mai multe victime.

 


 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Atac armat in SUA, in apropierea lui Obama. Un barbat a impuscat mortal 6 persoane si a ranit alte 3
Atac armat in SUA, in apropierea lui Obama. Un barbat a impuscat mortal 6 persoane si a ranit alte 3

In orasul Santa Monica, la doar cativa kilometri distanta de locul in care Obama a vorbit despre supravegheatul emailurilor si telefoanelor, se petrecea un atac pe cat de dramatic pe atat de sangeros.

Atac armat
Atac armat "inexplicabil" de Ziua Mamei, in New Orleans: 19 persoane au fost ranite. VIDEO

Nouasprezece persoane, dintre care doi copii, au fost ranite in timpul unui schimb de focuri care a avut loc duminica in timpul unei defilari de Ziua Mamelor in New Orleans (Louisiana, in sudul Statelor Unite), a anuntat politia, citata de AFP.

Detaliile atacului armat din SUA. Trei persoane ucise in fata unei biserici din Pennsylvania
Detaliile atacului armat din SUA. Trei persoane ucise in fata unei biserici din Pennsylvania

O noua tragedie umbreste sarbatorile de iarna in Statele Unite ale Americii. Un barbat inarmat a deschis focul intr-un oras din Pennsylvania si a ucis 3 oameni inainte sa fie el insusi impuscat mortal de fortele de ordine.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.