Cel putin 21 de morti si 8.000 de persoane evacuate. Furtuna tropicala Manuel face ravagii in Mexic


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 12:08
Categorie: Stiri externe
Furtuna tropicala in Mexic

Cel putin 21 de persoane au murit, iar alte peste 8.000 au fost evacuate din cauza intemperiilor provocate de furtuna tropicala Manuel, venind dinspre Oceanul Pacific, relateaza AFP.

Ploile torentiale, inundatiile si alunecarile de teren provocate de furtuna Manuel, cea mai sangeroasa de pana in prezent cu 21 de victime, au cauzat moartea a 14 persoane in statul Guerrero (sud) si altor sapte persoane in statele Puebla si Hidalgo (centru), potrivit autoritatilor locale.

Ploi torentiale s-au abatut duminica asupra celei mai mari parti a tarii, din cauza efectelor combinate ale furtunii tropicale Manuel, pe coasta de la Pacific, si uraganului Ingrid, la Golful Mexic, a anuntat Serviciul Meteorologic National (SMN).

Ingrid se afla duminica la 240 de kilometri est de orasul Tampico, in statul Tamaulipas, deplasandu-se cu o viteza de 11 kilometri pe ora, cu rafale de vant care atingeau 150 de kilometri pe ora, urmand sa atinga uscatul in 12 ore, a declarat pentru AFP Pamela Garcia, meteorolog la SMN.

In sudul si vestul tarii, autoritatile statelor Guerrero, Michoacan si Colima se aflau in alerta din cauza furtunii tropicale Manuel, care de apropia cu rafale de vant atingand 130 de kilometri pe ora, potrivit SMN.

In statul Guerrero, unde au fost inregistrati cel putin 14 morti si peste 2.000 de sinistrati, ploile torentiale au provocat inundatii extinse, iar aproximativ 21.000 de locuinte au ramas fara curent electric, a anuntat Serviciul local pentru Protectie Civila.

In acest stat, sase persoane au murit intr-un accident rutier, provocat de intemperii, alte sase au murit in urma unor alunecari de teren si prabusirii unor pereti, iar doua au fost luate de viituri.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacute de la domiciliu la Acapulco, in statul Guerrero, unde in unele cartiere apa a atins un metru inaltime, luand masini. Aeroportul international a fost izolat, iar drumul spre acesta a fost blocat de o viitura.

Odata cu apropierea uraganului Ingrid de coastele statului Tamaulipas, autoritatile locale au decretat o alerta si au organizat o operatiune de evacuare a persoanellor care locuiesc in zone susceptibile sa fie inundate. Au fost instalate adaposturi, in special la Tampico.

In statul Veracruz (est), peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza ploilor provocate de uraganul Ingrid, a anuntat guvernatorul Javier Duarte.

In statul Puebla (centru), trei barbati au murit intr-o alunecare de teren in localitatea Tlatlauquitec.

Ceremoniile de Ziua Independentei, care urmau sa aiba loc duminica seara in toata tara, au fost suspendate in localitatile din zonele de coasta in statul Tamaulipas, unde sosirea uraganului Ingrid era asteptata cu teama.

Prima furtuna tropicala din sezonul uraganelor in Atlantic a atins Florida
Un mort si mii de persoane evacuate in Haiti, la trecerea furtunii tropicale Isaac
FULLSCREEN
Cel putin 21 de morti si 8.000 de persoane evacuate. Furtuna tropicala Manuel face ravagii in Mexic
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO