Cine sunt cei trei bărbați care s-au fotografiat lângă sicriul deschis al lui Maradona

Ultima actualizare: 28-11-2020 13:57
Trei angajați de la pompe funebre s-au fotografiat lângă sicriul lui Maradona
elnacional.cat

Unul dintre cei trei lucrători de la pompe funebre care s-au fotografiat lângă sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al legendarului fotbalist Diego Maradona și-a cerut scuze pentru gestul său, scrie BBC.

În fotografia pe care Claudio Fernández a postat-o pe rețelele de socializare mai apărea și fiul său, care făcea un semn de "OK", cu degetul mare ridicat.

Un al treilea bărbat apărea de unul singur lângă sicriu, făcând același semn, într-o altă poză. Acesta a fost identificat ca fiind Diego Molina, de Todo Noticias. 

Imaginile i-au indignat pe fanii din lumea întreagă, iar avocatul lui Maradona, Martias Morla, a spus că va lua măsuri împotriva „ticăloșilor” care au făcut gestul.

Claudio Fernandez a declarat vineri pentru postul Radio 10 că decizia de a face fotografia a fost „ceva instantaneu” și a mărturisit că a primit amenințări cu moartea din partea fanilor lui Maradona.

„Fiul meu, ca orice copil, a ridicat degetul mare și au făcut fotografia. Știu că mulți oameni au fost jigniți. Ei spun că ne vor ucide, ne vor rupe capetele”, a spus el postului de radio.

Firma de pompe funebre Sepelios Pinier a transmis că cei trei bărbați care apar în fotografie nu sunt angajați ci au fost aduși din afara firmei să ajute la transportul sicriului.

„Tatăl meu are 75 de ani și plânge, eu plâng și fratele meu la fel, suntem distruși”, a spus Matías Picón, managerul firmei de pompe funebre.

„Nu este angajat aici, ne-a ajutat doar să ridicăm sicriul, cântărește foarte mult. Familia a ales un sicriu de cedru, foarte greu de transportat. Acestui bolnav, altfel nu-i putem spune, i-am zis să nu facă nicio poză”, a spus patronul, plângând.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Fostul fotbalist legendar a fost înmormântat în noaptea de joi spre vineri, într-un cimitir de la marginea capitalei argentiniene, acolo unde sunt și mormintele părinților săi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO