Busculadă la o școală din Kenya. Cel puțin 13 copii au murit și 39 au fost răniți


Ultimul update: Miercuri 05 Februarie 2020 09:30
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2020 09:09
Categorie: Stiri externe

Tragedie într-o şcoală din Kenya, unde cel puţin 14 elevi au murit şi 39 au fost răniţi în urmă unei busculade care s-a produs pe scările din interiorul instituţiei de învăţământ.

Busculada a avut loc la sfârşitul orelor de curs, când copiii se pregăteau să plece acasă. Părinţii care îi aşteptau să iasă de la ore au fost printre primii care au acordat primul ajutor, până la sosirea ambulanţelor.

Unii dintre părinţii copiilor implicaţi în busculadă au văzut momentul în care a avut loc tragedia.

Părinte: „Când am venit să îmi iau copilul, i-am auzit pe elevi strigând după profesorii lor de la etajul de sus: 'profesorii, profesorii'. I-am văzut pe alţii cum cad pe scări, am încercat să urc, şi i-am găst pe mulţi căzuţi.”

Autorităţile au deschis o anchetă, iar la şcoala unde s-a produs tragedia a ajuns chiar ministrul Educaţiei din Kenya.

George Magoha, ministrul Educaţiei din Kenya: „Sunt cu totul perplex de situaţia care ar fi provocat busculada. Ca şi creştin, aş dori să aflu adevărul indiferent de preţ, iar echipa de anchetă care investighează acest caz va afla adevărul.”

Oficialii nu exclud ipoteza ca busculadă să fi fost provocată de un moment de panică în rândul elevilor, dar deocamdată nu a fost stabilită cauza care a dus la această dramă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO