Cel mai mare mozaic din boabe de cafea din lume, realizat in Slovacia. Cate boabe au fost folosite si cat timp a durat

Ultima actualizare: 18-11-2016 00:15

Bob cu bob lipit pe perete, timp de 3 ani - iata cum a aparut cel mai mare mozaic din lume, facut din boabe de cafea. Are 107 metri patrati si se gaseste intr-un mic muzeu dintr-un satuc slovac.

In nordul Slovaciei poate fi admirata cea mai mare statuie a lui Hristos de pe acele meleaguri. In aceeasi regiune, se afla castelul cu cei mai multi vizitatori din tara, dar si cel mai mare baraj de acolo. Satucul Krusetnika vine cu o noua atractie - cel mai mare mozaic facut din boabe de cafea: "Cam patru milioane de boabe de cafea, peste 400 de kilograme. Am incercat sa reprezentam istoria cafelei - iata tarile unde se cultiva".

De trei ani, aproximativ 250 de artizani locali au trudit la acest mozaic, ce impodobeste un perete al unui mic muzeu dedicat cafelei: "A fost amuzant la inceput, cand incercam sa lipim o boaba cu clei si alte trei cadeau."

Ideea nu este originala. A fost imprumutata din Albania. Dar slovacii au fost mai perseverenti decat albanezii si au reusit sa realizeze un mozaic din boabe de cafea intins pe o suprafata de cinci ori mai mare: "Mozaicul nostru are 107 metri patrati. La inceput, nu ne asteptam sa fie atat de mare."

Si ambasadorul Indoneziei a venit sa-l admire, mai ales ca tara sa a asigurat materia prima: "Sunt foarte mandru ca amatorii de cafea din aceasta comunitate slovaca au ales boabe de cafea produse in tara mea, Indonezia."

Creatorii mozaicului din boabe de cafea i-au impresionat si pe cei care se ocupa de editia slovaca a Cartii Recordurilor. Acum, asteapta un atestat si de la Guiness Book.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO