Cea mai grea cursă de canotaj: Andrei Roșu și echipa sa, 2 luni în Oceanul Atlantic

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 27 Noiembrie 2017 18:21
Categorie: Internaţional

Maratonistul Andrei Roşu şi echipa sa, formată dintr-un medic, un fizioterapeu şi un expert în achiziţii, au plecat luni dimineaţă la cea mai grea cursă de canotaj din lume.

Cei patru vor încerca să reziste două luni în largul Oceanului Atlantic, într-o barcă uşoară cu vâsle. Dacă vor reuşi, vor fi primii din estul Europei care ajung la această performanţă. Efortul lor are un scop nobil.

Tinerii vor să strângă 500.000 de lei pentru un campus destinat copiilor cu boli rare.

Din Aeroportul Otopeni, Andrei, Ionuţ şi Marius au plecat spre Spania, unde îi aşteaptă medicul Vasi. De acolo, echipa Atlantic 4 va porni, în două săptămâni, în cea mai grea cursă de canotaj din lume. Tinerii vor traversa Oceanul Atlantic din Insulele Canare până în Caraibe. Pe scurt, 5.000 de km, în 60 de zile.

Andrei Roșu: „Tot ce facem noi e o proiecţie a vieţii reale, pentru că momentele dificile pe care le ai în sport cu siguranţă le întâlneşti şi în viaţa profesională şi personală.”

Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, s-a antrenat alături de echipa lui doi ani.

Andrei Roșu: „Furtunile pe Atlantic înseamnă valuri de 10-15 metri, deci până la etajul 2, etajul 3 al unei clădiri. Alea sunt momentele în care îţi descoperi relaţia cu divinitatea.”

Aliatul echipei este o barcă de aproape 9 metri lungime, ascuţită la ambele capete. Acolo sunt cabinele unde se pot adăposti pe timp de furtună şi tot acolo ţin echipamentele şi cele 600 de kg de mâncare pe care le-au luat cu ei. Dar tinerii şi-au făcut la antrenamente şi altfel de provizii.

Marius Alexe: „Am câştigat în medie 15-20 de kg fiecare dintre noi, pe care va trebui să le dăm jos. Acesta va fi tributul oceanului. Atunci când vâsleşti 12 ore zilnic, oricât de mult ai mânca, tot slăbeşti. ”

Mezinul echipei este Ionuţ, care şi-a câştigat un loc în barcă, în urma unui concurs. La numai 23 de ani, spune că a vrut să îşi testeze limitele.

Ionuţ Olteanu: „Planul meu era să merg să lucrez pe un vas de croazieră în Caraibe, doar că acum, traversând Atlanticul, o să ajung în Caraibe. Visul meu continuă, doar că e sub o altă formă.”

Cei patru curajoşi vor petrece sărbătorile de iarnă pe Ocean. Va fi greu pentru Moş Crăciun să îi găsească. Andrei şi prietenii lui vor să strângă 500.000 de lei pentru construirea unui campus la Adunaţii Copăceni, pentru copiii cu boli rare.

Cei care vor să le fie alături pot dona 2 euro către Hospice Casa Speranţei, printr-un SMS la 8844, cu mesajul „OPTIMISM".

Andrei Rosu, romanul intrat in Guiness Book, vrea sa doboare un nou record. Vineri, a plecat intr-o expeditie foarte dificila
Andrei Rosu, romanul intrat in Guiness Book, vrea sa doboare un nou record. Vineri, a plecat intr-o expeditie foarte dificila
VIDEO PROTVPLUS.RO
Inundatii
Inundații masive au avut loc în Kuwait. Șuvoaiele s-au revărsat pe șosele
63 de morți și 600 de dispăruți în incendiile din California. Trump merge sâmbătă în zona afectată
Jerusalem Post: Merkel i-a cerut lui Iohannis să nu mute ambasada României la Ierusalim
Administraţia Trump impune sancţiuni Arabiei Saudite în urma asasinării lui Khashoggi
Theresa May anunţă că nu îşi va da demisia şi va susţine în continuare acordul privind Brexitul
Jaf de proporţii comis de o badante şi de iubitul ei român. De ce nu i-a bănuit nimeni
avioane americane F-22
Kremlinul acuză SUA că transformă UE într-un "vasal". "Zilnic le spun cine e şeful"
Demisii în Guvernul britanic, după ce a fost aprobat proiectul de acord pentru Brexit
56 de morţi şi 130 de dispăruţi în incendiile din California. Mulţi au ars de vii în maşini
Saudiții au prezentat derularea asasinatului lui Jamal Khashoggi. Cer pedeapsa cu moartea a 5 oficiali
Vladimir Putin ar fi fost pus să treacă prin detectorul de metale la summitul ASEAN
Chiloții unei adolescente, prezentați la un proces de viol: Uitați cum a fost îmbrăcată!