Andrei Rosu, la finalul celui mai dificil concurs sportiv din lume. Cum a reusit romanul sa isi doboare propriile recorduri


Ultimul update: Duminica 05 Iulie 2015 07:04
Data publicarii: Joi 02 Iulie 2015 18:16
Categorie: Stiri Sport

Andrei Rosu s-a intors teafar in tara, dupa o performanta uluitoare. Romanul este unul dintre cei 22 de oameni din istorie care au terminat cu bine cel mai dificil concurs sportiv din lume, organizat intre Londra si Paris.

Dupa ce a alergat 140 de kilometri si a traversat Canalul Manecii, Andrei a parcurs inca 300 de kilometri pe bicicleta. La 39 de ani, abia impliniti, sportivul amator are o poveste speciala: a cantat in trupa ''Gaz pe foc'', apoi s-a angajat in domeniul bancar, dar si-a descoperit si latura caritabila.

Plin de bandaje, dar cu zambetul pe buze, Andrei Rosu a ajuns in fata romanilor, dupa ce a devenit primul om care a traversat inot Canalul Manecii si a terminat cea mai dificila competitie sportiva - Enduroman Arch to Arc.

"Va multumesc tuturor pentru mesaje, m-au ajutat sa merg mai departe", a spus Andrei.

Prezent in Cartea Recordurilor din 2012, pentru ca a terminat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, Andrei Rosu a reusit acum sa si doboare toate recordurile. A alergat 140 de kilometri in 18 ore si 12 minute, apoi a inotat aproape 50 de kilometri printre curentii teribili, adunand 20 de ore si 44 de minute de inot.

Andrei: "Cel mai greu moment a fost cand de pe barca mi-a zis cineva din echipa: Acum trebuie sa inoti cum nu ai mai facut-o niciodata. Daca nu prinzi fereastra asta, vei mai avea ocazia peste 7 ore. Eram dupa 20 de ore de inotat".

Dupa ce a iesit din apa de 13 grade a Canalului, a urmat proba de bicicleta, adica aproape 300 de kilometri de pedalat.

Andrei: "Trebuie sa ai o strategie. Creierul nu mai functioneaza normal. E ca si cum ai fi beat la o nunta si nu vezi ce faci. Iti spun ceilalti de pe margine, nu a fost o surpriza ca am terminat".

Andrei Rosu lucreaza intr-o banca, are doi copii si timpul liber si-l dedica antrenamentelor. De alergat s-a apucat acum 6 ani, iar de inot in urma cu 4 ani. A vrut mereu sa isi depaseasca limitele si a vazut ca se poate. Putini stiu insa ca alearga pentru o cauza nobila.

Andrei: "Ambii bunici au murit de cancer si stiu cum e pentru cei din faza terminala care nu au parte de ingrijire".

"490 de kilometri pentru clipe fara durere" - asa suna mesajul pe care vrea sa il transmita.

Pana acum, pe platforma sa, a reusit sa stranga aproape 10.000 de euro pentru bolnavii din centrele de ingrijire paliativa Hospice, casa sperantei.

Toti cei care vor sa sustina cauza sa, mai pot face donatii pe site-ul www.hospice.ro.

Andrei Rosu, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii. A parcurs 50 de km in 20 de ore, in apa de 13 grade
Finalul maratonului umanitar. Cine l-a sustinut pe Andrei Rosu si cine i-a pus piedici
VIDEO PROTVPLUS.RO