Ce trebuie să știe românii care vor să rămână în UK după Brexit. Perioada de grație acordată de autorități
Guvernul britanic a făcut noi precizări legate de obţinerea statutului de rezident post-Brexit de către cetăţenii europeni care vor să rămână în Regatul Unit.
Cetățenii UE vor avea o perioadă de grație de doi ani după Brexit pentru a solicita rezidență și, ”în majoritatea cazurilor, va fi acordată”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne de la Londra.
În caz de refuz, solicitanții au posibilitatea să conteste decizia. Cererile nu vor fi refuzate din cauza unor ”detalii tehnice minore”, se mai spune în comuicat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, persoanele care vor drept de rezidență trebuie să declare orice condamnare penală și să accepte verificările de rigoare în baza de date: ”Este o măsură rezonabilă pentru ca țara să fie apărate de cei care comit infracțiuni grave”.
”Am spus foarte clar că păstrarea drepturilor cetăţenilor europeni este principala noastră prioritate în cadrul negocierilor. Aceştia aduc o contribuţie extrem de importantă pentru economia şi societatea britanică şi nu ne dorim ca acest lucru să se schimbe ca urmare a deciziei noastre de a părăsi UE. Vom oferi sprijin tuturor celor care doresc să rămână aici şi să obţină statutul de rezident printr-un sistem simplu şi direct de aplicare”, a declarat David Davis, ministrul care coordonează negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Documentul integral a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la București.