Presa italiană, despre românul mort în timp ce făcea Base Jump. Prietenii sunt șocați


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 18:10
Categorie: Stiri externe

Un român de 40 de ani a fost victima unui sport extrem de periculos numit "Base Jump", adică sărituri cu parașuta de pe versanți.

Bărbatul a murit după un salt în Alpii italieni, iar presa din peninsulă relatează că parașuta nu s-a deschis sau s-a încurcat și l-a izbit de stânci.

Lui Rudolf Ivan, Rudi - cum îi spuneau prietenii, îi plăcea să simtă aventura. Doar că el nu purta un wingsuit, așa zis costum zburător, ci paraşută.

Era cu 3 prieteni români în provincia Trentino, din Nordul Italiei, pe muntele Brento. Au ales ca punct de lansare Becco dell'Aquila, un loc celebru pentru pasionaţii acestui sport extrem. Base Jump presupune să te arunci în gol de pe o structură fixa aflată la minimum 500 de metri de sol, ceea ce-l face mult mai periculos decât alte tipuri de sărituri. Autorităţile italiene au impus chiar reguli celor care caută astfel de senzaţii tari- să deţină licenţa de paraşutist şi să fi făcut cel puţin 300 de salturi.

Rudolf Ivan le avea pe toate, dar săritura a fost una spre moarte.

Cristi Grigore, prieten: ”A fost ceva total neprevăzut, era foarte atent, verifica întotdeauna, nici eroare nu putem spune că a fost. Știrile de acolo spun că s-a defectat ceva la echipament.”

„Am înţeles că i s-a încurcat paraşuta şi atunci a fost izbit de stânci, nu a mai avut ce să facă. Avea multă experienţă, nu ne-a venit să credem”, a spus un alt prieten.

Bărbatul a căzut în gol sub privirile îngrozite ale prietenilor. Salvamontiştii italieni şi medicii nu l-au putut salva. Îl plâng acum nu doar prietenii cu care împărţea aceeași pasiune, ci şi arhitecţii bucureşteni. Era printre ei tot timpul şi chiar a ajutat de 10 ani încoace la organizarea evenimentelor Ordinului Arhitecţilor din Bucureşti.

Paraşutistul nu era căsătorit şi nu are copii. Părinţii şi fraţii sunt cei care vor face formalităţile de repatriere.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un paraşutist român a murit în Alpi chiar sub ochii prietenilor săi.
VIDEO PROTVPLUS.RO