Presa italiană, despre românul mort în timp ce făcea Base Jump. Prietenii sunt șocați
Un român de 40 de ani a fost victima unui sport extrem de periculos numit "Base Jump", adică sărituri cu parașuta de pe versanți.
Bărbatul a murit după un salt în Alpii italieni, iar presa din peninsulă relatează că parașuta nu s-a deschis sau s-a încurcat și l-a izbit de stânci.
Lui Rudolf Ivan, Rudi - cum îi spuneau prietenii, îi plăcea să simtă aventura. Doar că el nu purta un wingsuit, așa zis costum zburător, ci paraşută.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Era cu 3 prieteni români în provincia Trentino, din Nordul Italiei, pe muntele Brento. Au ales ca punct de lansare Becco dell'Aquila, un loc celebru pentru pasionaţii acestui sport extrem. Base Jump presupune să te arunci în gol de pe o structură fixa aflată la minimum 500 de metri de sol, ceea ce-l face mult mai periculos decât alte tipuri de sărituri. Autorităţile italiene au impus chiar reguli celor care caută astfel de senzaţii tari- să deţină licenţa de paraşutist şi să fi făcut cel puţin 300 de salturi.
Rudolf Ivan le avea pe toate, dar săritura a fost una spre moarte.
Cristi Grigore, prieten: ”A fost ceva total neprevăzut, era foarte atent, verifica întotdeauna, nici eroare nu putem spune că a fost. Știrile de acolo spun că s-a defectat ceva la echipament.”
„Am înţeles că i s-a încurcat paraşuta şi atunci a fost izbit de stânci, nu a mai avut ce să facă. Avea multă experienţă, nu ne-a venit să credem”, a spus un alt prieten.
Bărbatul a căzut în gol sub privirile îngrozite ale prietenilor. Salvamontiştii italieni şi medicii nu l-au putut salva. Îl plâng acum nu doar prietenii cu care împărţea aceeași pasiune, ci şi arhitecţii bucureşteni. Era printre ei tot timpul şi chiar a ajutat de 10 ani încoace la organizarea evenimentelor Ordinului Arhitecţilor din Bucureşti.
Paraşutistul nu era căsătorit şi nu are copii. Părinţii şi fraţii sunt cei care vor face formalităţile de repatriere.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!