Ce nu stiai despre Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver

Ultima actualizare: 08-10-2012 17:42
Jocurilor Olimpice

Vineri, 12 februarie, de la 18.00, (sambata ora 04.00, ora Romaniei) se da startul celei de-a 21-a editii a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver, Canada. Afla mai jos lucruri interesante despre aceasta editie.

 

• Pretul biletelor pentru public variaza intre 22 si peste 1000 de dolari. 

• Flacara olimpica a ajuns in orasul gazda, joi seara, dupa ce a strabatut un traseu de 106 zile , din Atena pana in Vancouver. Aproximativ 12.000 de persoane au fost purtatoare ale tortei, majoritatea fiind selectate prin programe publice.

• Prima zi a Jocurilor Olimpice de Iarna da deja batai de cap organizatorilor. Cele mai grave probleme sunt cauzate de schimbarile de temperatura. Anul acesta s-au inregistrat cele mai mari temperaturi pentru sezonul de iarna din intreaga istorie a orasului. Se folosesc ultimele mijloace moderne pentru a mentine conditiile necesare desfasurarii competitiilor specifice sezonului rece.

• Activistii impotriva Jocurilor Olimpice vor organiza vineri un miting anticapitalist si anticolonial

• Ski-cross, feminin si masculin, este singura disciplina nou introdusa in programul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver, dupa competitia de la Torino, in 2006.

• 2762 de sportivi din 82 de tari se vor intrece in cele 15 discipline din cadrul Olimpiadei: schi alpin, biatlon, bob, schi fond, curling, patinaj artistic, schi acrobatic, hochei pe gheata, sanie, combinata nordica, short track, skeleton, sarituri cu schiurile, snowboarding si patinaj viteza.

• Preferatii podiumului sunt germanii, americanii si canadienii, acestia castigand de-a lungul timpului cele mai multe medalii la jocurile de iarna.

• Aceasta editie aduce si o premiera in ceea ce priveste lista participantilor. O schioare din Iran, Marjan Kalhor, este inscrisa in competitie fiind prima participanta din acesta tara din istoria Jocurilor Olimpice de Iarna. Tanara de 21 de ani  va putea respecta traditia vestimentara islamica pe durata intregii ei participari, ea urmand ca in satul olimpic sa poarte pe cap traditionala burkha, iar in competitie sa fie imbracata la fel ca toti ceilalti sportivi.
 

• Delegatia Romaniei are in componenta 28 de sportivi si este cea mai numeroasa delegatie trimisa de Comitetul Olimpic Roman in ultimii 30 de ani.

• Primele Jocuri Olimpice de Iarna din istorie au avut loc in 1924, la Chamonix, in Franta. Prima medalie de aur in aceasta competitie a mers la americanul Charles Jewtraw, dupa proba de patinaj viteza.

• Tot in 1924 au participat 16 natiuni, cu peste 250 de sportivi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!