La J.O. de la Vancouver avem cea mai mare delegatie din ultimii 30 de ani

Ultima actualizare: 08-08-2012 17:46
JO, Vancouver, Canada

Nu mai putin de 28 de sportivi romani vor intra in competitie, peste doua zile, la Jocurilor Olimpice de Iarna, gazduite de orasul canadian Vancouver.

Recordul este detinut de editia din 1980 a Jocurilor Olimpice de Irana de la Lake Placid, cand delegatia Romaniei a numarat 35 de sportivi.

Asadar, peste numai doua zile, emotiile vor incepe sa creasca, odata cu apropierea intrarii in concurs a reprezentantilor tarii noastre, obisnuiti insa cu performantele modeste.

In cele 19 editii ale J.O., romanii nu au obtinut decat o singura medalie de bronz, prin echipajul de bob doua persoane, format din Ion Panturu si Nicolae Neagoe, in 1968, la Grenoble.

La ultima editie a Jocurilor Olimpice de Iarna, desfasurata la Torino, cel mai bun rezultat a fost inregistrat de patinatorul Gheorghe Chiper care a ocupat locul 14, la fel ca echipa feminina de biatlon.

Sperantele delegatiei noastre la un loc in primii 20 se leaga anul acesta de Eva Tofalvi, la biatlon, Paul Constantin Pepene si Petrica Hogiu, la  schi fond.

Mai multe informatii despre cele mai bune clasari ale sportivilor romani la Jocurile Olimpice de Iarna, precum si o lista completa a sportivilor care ne vor reprezenta anul acesta in competitie, puteti citi pe www.sport.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO