Ce a pățit o măicuță care l-a înfuriat pe președintele Rodrigo Duterte

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Sora Patricia Fox
AFP

O măicuță din Australia, care și-a petrecut ultimii 30 de ani în Filipine, a fost deportată din cauză că l-a criticat pe președintele filipinez Rodrigo Duterte.

Sora Patricia Fox, în vârstă de 72 de ani, a stârnit furia președintelui filipinez după ce a criticat politica dusă de administrația sa împotriva drogurilor. În luna aprilie, ea a ajuns în închisoare pentru „comportament nesupus”, pe motiv că a criticat Guvernul, încălcând astfel principiul suveranității, informează BBC News.

De la venirea la putere a lui Rodrigo Duterte, în 2016, peste 12.000 de persoane au fost ucise de poliția antidrog sau de alte grupări. Alții au ajuns după gratii. Sora Fox a recunoscut că a vizitat prozonieri politici în Mindanao.

Astfel, femeii i s-a retras viza de misionar și i s-a acordat în schimb o viză turistică. Sâmbătă, ea i-a transmis lui Duterte din aeroport că ar trebui „să asculte suferințele oamenilor de rând.”

„Să asculte strigătele oamenilor de rând. Nu doar pe ale armatei și ale oamenilor de afaceri, ci și pe cele ale săracilor din orașe, a muncitorilor și a gupurilor indigene”, le-a spus sora Patricia suporterilor care au venit la aeroport să îi ureze rămas-bun.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO