Caz unic în lume. Pacienta care a fost infectată vreme de cinci luni cu noul coronavirus

Ultima actualizare: 02-09-2020 16:17
coronavirus
Getty

O pacientă din Brazilia a fost timp de 152 de zile purtătoare a virusului SARS-CoV-2 cu capacitate de transmitere, cazul cu cea mai îndelungată prezenţă a virusului activ în organism documentat până în prezent în lume, potrivit unui studiu publicat marţi

Studiul elaborat de Laboratorul de Virusologie Moleculară al Universităţii Federale din Rio de Janeiro (UFRJ), consultat de cotidianul O Globo, susţine că persoanele asimptomatice infectate cu SARS-CoV-2 sunt ''pilonii răspândirii'' acestui viru, relatează Agerpres.

Respectiva pacientă, o lucrătoare în sistemul sanitar din Rio de Janeiro, a avut în luna martie simptome uşoare de COVID-19. Ea a rămas atunci în carantină la domiciliu şi apoi şi-a reluat activitatea profesională după ce devenise complet asimptomatică.

În cadrul acestei cercetări au fost testaţi prin probe moleculare 3.000 de pacienţi, majoritatea lucrători sanitari, unii dintre ei având de asemenea virusul activ timp de mai multe zile după ce nu au mai avut simptome, nu însă o perioadă atât de îndelungată ca în cazul pacientei care a fost pozitivă 152 de zile.

Cât timp rămâne virusul în organism

 

Un studiu efectuat în luna martie arăta că pacienţii infectați cu noul coronavirus ar păstra agentul patogen în tractul respirator până la 37 de zile

Medicii din China au detectat că ARN-ul a rămas în probele recoltate timp de 20 de zile, în medie, după infectare, au scris ei într-un articol publicat în revista de medicină Lancet.

Perioada recomandată de izolare după expunere la COVID-19 este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO