O deputată din Brazilia, care a adoptat 50 de copii, este acuzată că și-a asasinat soțul

Ultima actualizare: 24-08-2020 21:51
O deputată din Brazilia, care a adoptat 50 de copii, acuzată de asasinarea soţului
AFP

Deputata braziliană Flordelis dos Santos, cunoscută pentru adoptarea a 50 de copii defavorizaţi, a fost acuzată că a orchestrat asasinarea în 2019 a soţului ei, cu ajutorul unora dintre copiii săi, a anunţat luni parchetul, relatează AFP.

Pastorul evanghelic, Anderson do Carmo, a fost împuşcat cu aproximativ treizeci de gloanţe în iunie anul trecut, la vârsta de 42 de ani, în garajul casei cuplului din Niteroi, lângă Rio de Janeiro.

"Flordelis a orchestrat omuciderea", i-a convins pe unii dintre fiii săi să-l execute şi a susţinut că a fost un jaf care s-a terminat rău, a declarat parchetul din Rio într-un comunicat, după punerea sub acuzare a acestei cântăreţe evanghelice, 59 de ani.

Înainte, ea a încercat de cel puţin şase ori să otrăvească mâncarea sau băutura soţului ei.

Potrivit anchetatorilor, Flévio dos Santos Rodrigues, fiul biologic al lui Flordelis, l-a împuşcat pe Anderson, cu un pistol achiziţionat de Lucas César dos Santos, fiul adoptiv al cuplului. Ambii sunt în închisoare de un an.

Anderson ar fi fost ucis pentru că avea un ''control riguros asupra finanţelor familiei'' şi nu era de acord ca cei apropiaţi lui Flordelis să fie trataţi mai bine decât ceilalţi membri ai familiei mari.

În total, sunt 11 acuzaţi care vor trebui să răspundă în faţa instanţei, între care Flordelis - care va putea fi arestată dacă imunitatea sa parlamentară este ridicată.

"Deputata este foarte perturbată de tot ceea ce se întâmplă, deoarece este nevinovată", a spus avocatul ei, citat de presa locală. I s-a interzis să părăsească teritoriul.

"Ancheta a arătat că toată imaginea sa de altruism şi morală nu a fost decât un mijloc pentru a ajunge la o poziţie financiară şi politică", a afirmat la TV Globo comisarul Allan Duarte, de la Poliţia Civilă din Niteroi.

Flordelis a fost aleasă deputată sub steagul Partidului Social Democrat (PSD, conservator) în 2018.

Născută într-o favelă din Rio, ''mama'' cartierelor defavorizate a avut patru copii cu Anderson, apoi a adoptat 50 de bebeluşi, copii sau adolescenţi vulnerabili şi a fondat o comunitate evanghelică.

Povestea sa plină de culoare a inspirat o docu-ficţiune în 2009 la TV Globo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO