Cautarile avionului Malaysia Airlines, cele mai scumpe din istoria aviatiei. La cat se ridica pana acum costurile misiunii

Ultima actualizare: 19-04-2014 07:00
malaysia

Misiunea de cautare a avionului Malaysia Airlines, disparut in urma cu peste o luna, ar putea ajunge una dintre cele mai scumpe din istoria aviatiei.

Potrivit unui raport realizat la o luna de la disparitia avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care trebuia sa efectueze zborul MH370 intre Kuala Lumpur si Beijing, costurile cautarilor internationale se ridica la 44 de milioane de dolari, relateaza Time Magazine.

Cifrele ar putea atinge si chiar depasi o suta de milioane de dolari inainte ca resturile aeronavei sa fie gasite, ceea ce ar face aceasta misiune cea mai scumpa cautare din istoria aviatiei, mai relateaza sursa citata.

Potrivit estimarilor realizate de Reuters, cele 44 de milioane de dolari reprezinta bani cheltuiti de Statele Unite, China, Australia si Vietnam, fara a mai pune la socoteala celelalte 22 de tari care au fost implicate in cautari.

Aceasta suma, cheltuita intr-o luna, depaseste costurile misiunii de doi ani de cautare a avionului Air France, prabusit in Atlantic in 2009.

Pana acum, grosul cheltuielilor ar fi fost suportat de Australia, mai ales de cand cautarile s-au mutat in sudul Oceanului Indian. Seful coordonator al echipei australiene care conduce cautarile este fostul Ministru al Apararii - Angus Houston - despre care presa britanica a scris ca, "in aceste momente, are cel mai greu job din lume".

Sarcinile sale nu sunt tocmai cele mai usoare. Pe langa coordonarea eforturilor si a echipelor venite din 7 tari, Angus Houston, in varsta de 66 de ani, este cel care ia decizii in legatura cu pistele de cautare ale aeronavei, informeaza presa internationala si locala si pastreaza legatura cu rudele victimelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO