Cadavrele din cimitire, luate de viituri, după inundațiile catastrofale din Italia și Franța
Sarcina de a căuta victimele inundațiilor catastrofale care au cuprins regiuni din Italia și Franța a devenit mult mai dificilă, după ce cadavrele din cimitire au fost luate de viituri.
Potrivit primelor informații ale autorităților, nu se cunoaște deocamdată proveniența exactă a cadavrelor dezgropate, transmite The Guardian.
Cadavrele din cimitire se aflau într-o stare atât de avansată de descompunere, încât se distingeau clar de victimele furtunilor recente, a declarat un purtător de cuvânt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Italia și Franța, devastate de inundații. Viiturile au măturat totul în calea lor
Autorităţile au anunţat sâmbătă că 22 de persoane erau date dispărute în zona de frontieră, trecătoarea Col de Tende fiind blocată de grohotiş, viituri şi alunecări de teren.
În Franţa, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a confirmat că mai multe persoane, pe care le-a numit ″naufragiaţi rutieri″, au rămas blocate vineri între două alunecări de teren, lângă tunelul Tende. Aceste persoane au fost adăpostite într-o gară veche din Vievola. “Elicopterul a făcut posibilă astăzi (sâmbătă, n.a.) evacuarea majorităţii acestor oameni, aproximativ patruzeci”, a spus el.
Potrivit preşedintelui regiunii Piemont, care se învecinează cu sud-estul Franţei, aceste intemperii au fost cele mai grave din 1994.
De la Ventimiglia la Biella, ploile abundente care au căzut începând de vineri după-amiază în această regiune deluroasă au provocat inundaţii, alunecări de teren şi pagube materiale semnificative, deteriorând clădiri şi infrastructura, în special podurile.
De asemenea, numeroase căi rutiere au fost blocate, mai multe sate rămânând izolate, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.
În Piemont, numeroase sate, cu străzi şi case devastate de apă, au rămas izolate, fără apă sau electricitate, potrivit autorităţilor din regiune, care evocă o situaţie ″extrem de critică″.
Cele mai afectate zone se află în bazinele râurilor Toce, Tanaro, Biellese şi Sesia.
În Ventimiglia, unde Roya a ieşit din matcă, primarul Gaetano Scullino a estimat că ″un astfel de dezastru nu s-a mai petrecut din 1958″.
Inundaţiile au devastat partea de vest a oraşului, provocând daune de milioane de euro, potrivit autorităţilor locale.