Morți și pagube materiale uriașe din cauza inundațiilor, în Franța și Italia


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 21:29
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 18:40
Categorie: Stiri externe

Inundațiile și alunecările de teren au lăsat în urmă, cel puțin patru morți, în sud-estul Franței. Localnicii povestesc că la fiecare 4-5 ani pierd totul din cauza viiturilor și critică autoritățile pentru lipsa unor măsuri eficiente.

Pe de altă parte, în nordul Italiei, s-a surpat o porțiune de 30 de metri dintr-un viaduct, pe autostrada care leagă Torino de Franța.

Podul rutier s-a surpat în apropierea orașului italian Savona. Zona a fost inspectată din elicopter și de la sol, cu ajutorul unor câini special dresați, pentru că existau relatări că ar fi căzut o mașină în hău. Din fericire, informația nu s-a confirmat.

În urma furtunilor cu ploi puternice din ultimele zile, mai multe râuri s-au revărsat, în nordul Italiei. Cea mai afectată regiune este Alessandra, la sud de Torino: 200 de oameni au fost evacuați și alte câteva sute au rămas izolați.

Pe de altă parte, inundațiile care au lovit sud-estul Franței în week-endul trecut au lăsat în urmă cel puțin patru morți în departamentul Var. Dincolo de pierderile de vieți omenești, pagubele materiale sunt considerabile.

Numeroși localnici s-au confruntat deja cu patru inundații majore în ultimii patru ani.

Guvernul ar putea decreta stare de catastrofă naturală, pentru că ajutoarele să ajungă mai repede în zonele lovite de inundații.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

Scene de coșmar în Europa. Mai multe orașe „sub apă”, după ploile abundente
Alertă COD GALBEN pe 6 râuri din ţară. Regiunile care ar putea fi inundate
Pagube uriașe la Veneția, în urma inundațiilor.
VIDEO PROTVPLUS.RO