"Bun venit in iad". Confruntari violente intre fortele de ordine si mii de militanti antiglobalizare in Hamburg. FOTO / VIDEO


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 21:13
Categorie: Stiri externe

Mai multe persoane au fost ranite, iar altele au fost retinute de fortele de ordine la marsul anti-G20 de la Hamburg ce a degenerat joi seara in violente, relateaza AFP.

Ciocniri au izbucnit intre miile de protestatari si politie, care a decis sa disperseze multimea cu gaze lacromogene si tunuri cu apa.

Politia a atacat cortegiul de 12.000 de persoane pentru a izola sutele de extremisti cu cagule si imbracati in negru.

Anarhistii au aruncat in ofiteri cu sticle, pietre si petarde. Politia a precizat ca purtatorul sau de cuvant a fost agresat de manifestanti in timp ce acorda un interviu si a fost nevoit sa se refugieze intr-o masina de pompieri.

Protestul, desfasurat sub sloganul “Welcome to Hell” (Bun venit in iad), este cel mai dur dintre cele 30 organizate in marja summitului ce va avea loc vineri si sambata.

Manifestantii au plecat de la Piata de Peste, din apropiere de Elba, la initiativa unei “aliante autonome si anticapitaliste”, pentru a inconjura centrul de conferinte unde se vor reuni liderii G20. In fruntea cortegiului se afla un banner pe care scrie “Smash G20” (Zdrobiti G20).

Politia, in stare de alerta de cateva zile, se teme ca, vor avea loc incidente violente, in special cu militantii de extrema-stanga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiteri din toata Germania au fost desfasurati in marele oras-port.

Autoritatile se asteapta ca, in total in urmatoarele zile, pana la 100.000 de manifestanti sa iasa in strada in cele 30 de manifestatii prevazute.

VIDEO PROTVPLUS.RO