Britanicii se tem de un aflux de romani si introduc un regim sever de taxe

21-01-2010 00:00

Marea Britanie

Speriate de un nou val de imigranti romani, autoritatile britanice vor lua masuri drastice impotriva celor care beneficiaza de tratamente medicale gratuite, potrivit Daily Star.

Si asta pentru ca spitalele si azilurile din Marea Britanie aloca sume foarte mari pentru ingrijirea rudelor strainilor care locuiesc in Regatul Unit.

Astfel, Ministerul de Interne urmeaza sa introduca un regim sever de taxe. Banii stransi vor fi folositi pentru acumularea de fonduri, menite sa-i ajute pe contribuabilii afectati de criza.

O treime din totalul muncitorilor romani care lucreaza in Marea Britanie se asteapta sa-si piarda locul de munca in 2010. Romanii si lituanienii reprezinta in jur de cinci la suta dintre cei 733.000 de beneficiari ai asigurarilor nationale de sanatate distribuite anul trecut.

Ministerul de Interne britanic spera sa obtina 15 milioane de lire sterline, ca sursa de finantare a luptei impotriva crizei generate de imigratie prin taxarea imigrantilor care intentioneaza sa-si aduca rudele in Marea Britanie.

Din aprilie, cei care intentioneaza sa faca acest lucru vor fi nevoiti sa plateasca un pret triplu pentru o vizita in Marea Britanie, adica de la 585 de lire, la 1.680. Aceeasi taxa va fi valabila si in cazul familiilor de imigranti care depasesc perioada de sedere prevazuta de vizita.

Daily Star mai scrie ca Guvernul va testa si un program care costa 15.000 de lire, destinat imigrantilor prosperi care doresc sa-si reinnoineasca vizele. Un angajat al oficiului pentru migratie se va deplasa la locuintele acestora, le va analiza vizele si va colecta datele biometrice necesare pentru emiterea actului de identitate pentru cetatenii straini.

Sursa: Daily Star


VIDEO PROTVPLUS.RO