Brazilia a depășit pragul de 1 milion de cazuri de Covid-19. Peste 55.000 de cazuri într-o singură zi

Ultima actualizare: 20-06-2020 09:53

Vești teribile în Brazilia, unde numărul bolnavilor de COVID19 a depășit pragul psihologic de 1 milion.

Într-o singură zi au fost înregistrate peste 55.000 de persoane confirmate pozitiv, un record nefast al pandemiei.

Și numărul deceselor se apropie de 50.000.

În SUA, țara cea mai afectată de coronavirus, 23 de state au raportat o creștere a numărului de îmbolnăviri. Printre ele și Oklahoma, unde în această seară are loc primul miting electoral al președintelui Trump.

Susținătorii lui Donald Trump și-au pus corturile şi s-au aşezat la coadă în fața arenei polivalente din Tulsa, Oklahoma, încă de acum două zile, ca să prindă locuri la primul miting electoral al președintelui american după redeschiderea țării.

La miting sunt așteptați 20.000 de oameni care se vor înghesui într-un spațiu închis. Primarul republican al orașului spune că e o onoare, însă medicii sunt disperați.

Cifrele sunt alarmante: în statul Oklahoma, numărul cazurilor zilnice confirmate a crescut cu 110% în ultima săptămână, însă participanții la manifestare nu au obligația să poarte măști. Doar unii dintre ei au venit pregătiți, în ciuda avertismentelor lansate de specialiști.

Dr. Ashish Jha: „Sunt trei factori care transformă adunările de oameni într-un real pericol: faptul că au loc în interior, absența măștilor și un număr mare de oameni la un loc pentru o perioadă lungă de timp. Asta este cea mai riscantă metodă de a-i aduna pe oameni.”

Scenarii dificile apar și în alte state americane. Florida a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi într-o singură zi, de la începutul pandemiei, iar spitalele rămân fără paturi la terapie intensivă.

Primarul din Miami a avertizat că ar putea introduce măsuri mai stricte de siguranță, dacă numărul de infecții continuă să crească.

Francis Suarez, primarul din Miami: „Toate opțiunile rămân pe masă. Ar fi regretabil și de-a dreptul nefericit (să apară un focar, n.r.), pentru că ar avea efecte catastrofale asupra economiei.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO