Pandemia de coronavirus scapă de sub control. Țările cele mai grav afectate

Ultima actualizare: 15-06-2020 21:10

În ciuda dorinței oamenilor de a călători și de a merge la cumpărături, lucrurile sunt departe de normal.

Situaţia devine din nou alarmantă în China, din cauza extinderii focarului de coronavirus din capitala țării.

Cel puţin 11 cartiere din zona sud-vestică a oraşului au intrat în carantină. S-a semnalat o revenire a cazurilor de Covid-19 şi în Coreea de Sud, Japonia ori Statele Unite.

În Brazilia este dezastru. Oficial sunt peste 43.000 de decese şi aproape 870.000 de cazuri de îmbolnăvire.

Beijingul ar putea intra în carantină totală

 

Capitala Chinei ar putea să intre în carantină totală din cauza unui focar izbucnit la cea mai mare piaţă de carne din sudul Beijingului.

S-a instituit stare de alertă sanitară, iar armata controlează cartierele deja plasate în carantină, în timp ce autoritățile sanitare fac zilnic zeci de mii de testări.

Steven Jiang, corespondent CNN: „Capitala chineză nu a mai înregistrat nici un caz nou de aproape două luni, până joia trecută, când au fost confirmate 40 de cazuri, aproape toate legate de o piaţa unde sunt mii de vânzători şi este vizitată de mulţimi de oameni în fiecare zi. Acum, piaţa şi cartierele din împrejurimile sale au fost izolate de autorităţi, care au lansat şi un program de testare pentru toţi cei care au vizitat piaţa din 30 mai, dar şi a contactelor apropiate al acestora. ”

Noi cazuri de infectare în Coreea de Sud și Japonia

 

Și la Seul apar noi cazuri de infectare, îngrijorător de multe. Autoritățile sud-coreene nu au identificat însă sursa.

Yoon Tae-ho, oficial în Ministerul Sănătății: „Suntem foarte îngrijoraţi că infectarea în masă continuă în zona metropolitană, iar virusul se răspândeşte în special în centrele de îngrijire de zi şi în unităţile de îngrijire pentru vârstnici.”

De asemenea, şi Japonia a înregistrat 62 de cazuri noi de Covid 19, dintre care 47 în Tokio, însă nici un deces.

Aproape 20.000 de cazuri noi în SUA

 

Iar în Statele Unite sunt aproape 20.000 de cazuri noi şi aproape 300 de decese. Iritat că nu se respectă măsurile de distanţare socială şi au fost cel puţin 25.000 de plângeri în acest sens numai în weekend, guvernatorul de New York a sugerat că s-ar putea reveni la izolare.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York:Aplicaţi legea. Sunt adunări uriaşe care nu respectă legea, iar acest lucru va conduce, cel mai probabil, la o răspândire a virusului. Faceţi-vă datoria şi aplicaţi legea. Dacă nu o faceţi, iar această situaţie continuă, nu vom avea altă cale decât să acţionăm la nivel de stat.”

Brazilia, pe primul loc mondial la numărul de decese

 

Brazilia are în prezent un număr zilnic de decese mai mare decât oricare altă țară a lumii. 30 de doctori și 40 de asistenți medicali au fost răpuși de COVID-19 de la începutul pandemiei, mai ales în spitalele din Rio.

O situație disperată este însa în favelele din Rio de Janeiro, unde nevoiasii primesc alimente pentru a supraviețui.

Și primarul din Sao Paulo a fost infectat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO