CJUE: Austria a tăiat ilegal alocațiile pentru copiii românilor veniți la muncă. Aurescu: Decizia dă dreptate României
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, vineri, hotărârea Curţii de Justiţie a UE, privind libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii.
Conform ministrului de Externe, decizia CJUE dă dreptate României, precizând că „indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi e contrară dreptului european”.
„Salut hotărârea de ieri a Curţii de Justiţie a UE, în cauza C-328/20 Com.Europeană c. Austria, în care a intervenit prin Ministerul Afacerilor Externe. Decizia dă dreptate României, indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi e contrară dreptului european”, a scris ministrul Aurescu pe Twitter.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit MAE, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a pronunţat joi, 16 iunie 2022, hotărârea sa în cauza C-328/20, Comisia Europeană (Comisia) împotriva Austriei, acţiune în constatarea neîndeplinirii de către statul membru menţionat a unor obligaţii prevăzute de Regulamentul nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum şi de Regulamentul nr. 492/2011 privind libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii.
CJUE, a constatat, în esenţă, că prin instituirea unui mecanism de ajustare a alocaţiilor familiale şi a creditului fiscal pentru copilul aflat în întreţinere, aplicabil în cazul lucrătorilor ai căror copii au reşedinţa permanentă în alt stat membru UE, Austria a încălcat obligaţii care îi revin în temeiul Regulamentului nr. 883/2004 şi al Regulamentului nr. 492/2011.
Conform news.ro, CJUE a constatat că, prin instituirea, pentru lucrătorii migranţi ai căror copii au reşedinţa permanentă în alt stat membru UE decât Austria, a mecanismului de ajustare a bonusului familial „plus”, a creditului fiscal pentru persoanele care asigură singure veniturile unui cuplu, a creditului fiscal pentru persoanele care asigură singure educaţia unui copil şi a creditului fiscal pentru întreţinere, Austria a încălcat obligaţii care îi revin în temeiul Regulamentului nr. 492/2011.
Hotărârea CJUE este în concordanţă cu poziţia constant exprimată de România pe tema indexării alocaţiilor copiilor nerezidenţi. România, prin Ministerul Afacerilor Externe - Agentul Guvernamental pentru CJUE, a intervenit în cauza C-328/20, în susţinerea Comisiei Europene.
Sursa: News.ro
Etichete: Comisia Europeana, copii, ue, austria, CJUE, alocatii,
Dată publicare:
17-06-2022 12:54