Biserica Ortodoxa din Cipru vrea sa-i convinga pe antreprenorii rusi sa nu plece din cauza crizei

Ultima actualizare: 28-03-2013 06:56
Biserica Ortodoxa din Cipru

Liderul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Chrysostomos, se va intalni cu antreprenorii rusi cu investitii in tara pentru a incerca sa-i convinga sa nu plece din cauza crizei bancare, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Chrysostomos va organiza joi o cina cu sefii companiilor importante prezente in Cipru, pentru a discuta cu acestia sa nu-si mute banii in alta parte, astfel incat situatia Ciprului sa nu se deterioreze si mai mult.

Arhiepiscopul intentioneaza sa le aminteasca rusilor ca au avut mult timp de castigat de pe urma dobanzilor si prezentei in Cipru, in timp ce in alte tari ar fi primit o dobanda apropiata de zero.

De asemenea, seful Bisericii a afirmat ca cipriotii s-au obisnuit sa traiasca confortabil, iar de acum ar trebui sa se invete sa se descurce cu mai putini bani.

BIserica Ortodoxa este cel mai mare investitor de pe insula si un actionar important al Hellenic Bank, a treia mare bnca a tarii.

Hellenic Bank se afla intr-o situatie financiara mult mai buna comparativ cu cele mai mari doua institutii de credit, Bank of Cyprus si Cyprus Popular Bank, scrie Kathimerini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO