Bilanțul victimelor accidentului din Bulgaria a fost revizuit la 44 de persoane. Anchetatorii iau în calcul o eroare umană

Ultima actualizare: 25-11-2021 19:00
accident bulgaria
StirilePROTV

Bilanţul accidentului de autocar care a avut loc marţi în Bulgaria a fost revizuit în scădere la 44 de morţi de către anchetatori, care privilegiază pista unei ”erori umane”, agravate de condiţiile de trafic rutier.

Un bilanţ anterior anunţa 45 de morţi, însă doar ”44 de corpuri au fost găsite la locul sinistrului”, a anunţat joi, la Sofia, procurorul general adjunct Borislav Sarafov, în contextul în care la bord s-ar fiaflat 52 de persoane, iar şapte au supravieţuit.

”Ipoteza cea mai probabilă a accidentului este a unei erori umane”, a declarat presei Borislav Sarafov, care nu a îndepărtat însă posibilitatea ca o ”semnalizare greşită” să fi indus şoferul în eroare.

Autocarul făcea parte dintr-un convoi de patru autocare aflate în tranzit din Turcia către Macedonia de Nord, potrivit news.ro.

Însărcinatul cu ancheta, Marian Marinov, a evocat, în această conferinţă de presă, ”transferul probabil” dintr-un autobuz în altul al unuia dintre pasageri, în urma unui control la frontieră, în timpul unei pauze într-o staţie de alimentare cu carburant.

Acest pasager lipsă nu a fost identificat.

Marţi dimineaţa, către ora locală 2.00 (şi ora României), unul dintre cele patru autocare din convoi, la bordul cărora se aflau turişti, majoritatea originari din Macedonia de Nord, a lovit o bară de securitate situată în partea dreaptă a autostrăzii, umedă, la 40 de kilometri sud de Sofia.
Şoferul a virat, apoi, la stânga, iar autobuzul a rămas blocat între alte bare de protecţie.

Uşa din faţă a autocarului s-a deschis, însă un ”incendiu uriaş” i-a împiedicat pe pasageri să scape pe această cale şi i-a obligat să se înghesuie la uşa din spate, care era blocată.

Incendiul rapid ar fi fost cauzat de scântei de la bara de protecţie, dn care o parte, care s-a desprins, a fost târâtă sub autobuz, pe asflat.

”Victimele au murit în principal prin asfixiere”, a precizat procurorul.

Persoanele care au supravieţuit erau aşezate, toate, în spatele autobuzului. Ele au reuşit să scape ajutate de către un pasager care a spart un geam din spatele vehculului.

Ele au fost spitalizate la Sofia şi se aflau într-o stare stabilă.

Unele dintre ele prezintă fracturi sau arsuri.

Doi dintre supravieţuitori au fost audiaţi.

Pista teroristă nu este luată în calcul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO