Bashar al-Assad se laudă cu ofensiva din Ghouta. Conduce prin teritoriul recâștigat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
bashar al-assad, siria, ghouta de est

Controversatul președinte sirian, Bashar al-Assad, a făcut paradă cu succesul obținut în Ghouta de Est conducând o Honda Civic prin enclava din apropierea capitalei Damasc.

Pentru a arăta că domină în regiune, Bashar al-Assad a fost filmat în timp ce conduce prin Ghouta de Est recucerită în mare parte de forțele guvernamentale din mâinile rebelilor.

Preşedintele sirian a vizitat duminică trupele guvernamentale de aici. Pagina de Facebook a preşedinţiei siriene a postat o imagine cu titlul: "În linia de foc din Ghouta de Est... Preşedintele al-Assad cu eroii armatei arabe siriene".

Fotografiile au fost făcute pe o stradă cu clădiri distruse de bombe în faţa cărora erau oprite câteva tancuri.

Pe 18 februarie, forţele lui al-Assad au lansat o operaţiune majoră de recucerire a teritoriului, una dintre ultimele zone rămase sub controlul rebelilor.

De atunci, forţele lui Assad au avansat adânc în interiorul enclavei, declanşând un exod în masă. Acum ele controlează peste 80% din aceasta.

Numărul total al civililor, majoritatea copii, care au fost evacuaţi de la începutul operaţiunii umanitare în enclava siriană, din apropierea capitalei Damasc, a ajuns la 79.702, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărărării.

Se crede că cel puţin 1.401 de persoane au fost ucise în regiune, 276 de copii şi 174 de femei, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britani

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO