Barack Obama: "Donald Trump nu este capabil sau pregatit sa fie presedinte". Criticile dure la adresa candidatului republican

Ultima actualizare: 05-08-2016 07:20
Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a avertizat marti, intr-un discurs, ca Donald Trump nu este potrivit sau pregatit pentru a ajunge sef al statului si i-a criticat pe liderii republicani ca il sustin, relateaza The Independent.

„Candidatul republican nu este capabil sa fie presedinte, am spus acest lucru saptamana trecuta si continua sa il demonstreze”, a spus Obama, rugat sa comenteze atacurile lansate de Trump la adresa familiei unui soldat american de religie musulmana ucis in Irak, dar si lipsa de informare a republicanilor privind situatia din Ucraina si anexarea Crimeei de catre Rusia, conform News.ro

„Ideea ca ar ataca o familie Gold Star (asociatia familiilor care si-au pierdut membri in razboi – n.r.), care a facut sacrificii atat de extraordinare in numele tarii noastre, faptul ca nu pare sa aiba informatii de baza privind chestiunile cruciale din Europa, din Orientul Mijlociu, din Asia, inseamna ca este complet nepregatit sa indeplineasca un astfel de rol (de presedinte – n.r.)”, a subliniat liderul de la Casa Alba.

„Este diferit de a avea pur si simplu dezacorduri politice” cu un candidat dintr-un partid rival, a atras atentia Obama, adresandu-se sustinatorilor sai impreuna cu premierul singaporez Lee Hsien Loong, care a vizitat marti Casa Alba.
„Au existat presedinti republicani cu care nu am fost de acord, dar nu am avut nicio indoiala ca pot functiona ca presedinti. Cred ca am avut dreptate ca Mitt Romney si John McCain au gresit in anumite chestiuni politice, dar nu am crezut niciodata ca nu putea sa isi faca treaba”, a atras atentia liderul american.
„As fi spus (....): stiu ca vor respecta unele norme si reguli si bunul-simt, ca vor avea decenta de baza, suficiente cunostinte despre politica economica si despre politica externa (...), ca Guvernul nostru va functiona. Dar nu este cazul aici”, a adaugat el.

Obama a amintit ca, de fiecare data cand Trump genereaza un nou val de indignare, indiferent de subiect, elitele republicane sunt nevoite sa se distanteze de candidatul partidului lor, dar nu isi retrag sustinerea pentru el.

„Intrebarea pe care cred ca trebuie sa si-o adreseze este, daca in mod repetat trebuie sa spui, in termeni foarte fermi, ca ceea ce a spus el (Trump – n.r.) este inacceptabil, de ce il mai sustii? Ce spune despre partidul cau ca acesta este purtatorul stindardului sau?”,
a declarat Obama.

Pentru prima data, marti, un membru republican al Congresului, Richard Hanna, din New York, a anuntat ca va vota pe 8 noiembrie pentru Hillary Clinton, candidata democrata.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO