Avertisment sumbru din Vest: „Dacă Rusia nu este oprită în Ucraina, va deveni o problemă pentru unele țări NATO”
Ministrul Apărării din Țările de Jos a lansat un previziune îngrijorătoare care visează unele state NATO, care ar putea fi invadate de ruși în cazul în care armata Kremlinului nu va fi oprită în Ucraina.
Kajsa Ollongren, minstrul batav al Apărării, consideră că, dacă Rusia nu este oprită acum, nu se va opri nici în Ucraina și va reprezenta o amenințare directă pentru UE și NATO.
Astfel, Ollongren este convinsă de necesitatea de a sprijini Ucraina acum pentru a împiedica victoria Rusiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Dacă Rusia nu este oprită, dacă Rusia este recompensată prin agresiunea lor, atunci nu se va opri nici în Ucraina, nici în această parte a Europei. La un moment dat, de asemenea, vom deveni direct amenințați de agresiunea rusă în țările din cadrul Uniunii Europene, în țările NATO", a declarat ea într-un interviu pentru European Pravda.
„Rusia vrea să refacă Uniunea Europeană”
"De aceea, trebuie să facem tot ce putem pentru a vă ajuta să o mențineți și să ne asigurăm că Rusia nu câștigă în Ucraina", a adăugat ministrul.
Potrivit ei, Rusia vrea să se întoarcă în trecut și să reclădească Uniunea Sovietică și imperiul său. "Asta înseamnă că partea estică a NATO, partea estică a Uniunii Europene, este direct amenințată de acest gând. Că este important să continuăm să subliniem acest lucru. Nu este o problemă doar pentru Ucraina. Este o problemă europeană. Este, de asemenea, o problemă a NATO", a subliniat Ollongren.
Kajsa Ollongren afirmă că există un consens larg în Olanda în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, care ar trebui să rămână și după alegeri.
La începutul lunii iulie, Mark Rutte, premierul olandez de lungă durată, a demisionat și a decis în mod neașteptat să părăsească politica. Unul dintre principalele motive pentru destrămarea coaliției a fost dezacordul dintre partide cu privire la modul de consolidare a controlului migrației.