Autostrada spre Grecia, blocată de protestatari în Bulgaria. Restricții severe de trafic

Ultima actualizare: 02-08-2020 20:29

Manifestanţii din Bulgaria şi-au intensificat presiunea duminică, ridicând alte corturi alături de cele care de joi restricţionează traficul în centrul capitalei, Sofia, şi blocând principala autostradă spre Grecia, relatează EFE.

Turiștii români au stat la cozi kilometrice în ultimele 24 de ore pentru a putea intra în Grecia.

Șoseaua E79, care duce către granița cu statul elen, a fost blocată în mod repetat de grupuri de locuitori din orașul Stara Zagora.

Protestatarii bulgari au fluturat pancarte prin care cereau demisia premierului Boiko Borissov. Au încercat chiar să instaleze corturi pe mijlocului drumului.

Poliția a intervenit de mai multe ori pentru a-i îndepărta și i-a urmărit, din punct în punct.

Manifestanții cer de peste 24 de zile demisia Guvernului, acuzat de corupție.

Deşi au fost instalate doar 30 de corturi de campanie, amplasarea lor în puncte nevralgice ale capitalei continuă să provoace restricţii grave traficului.

Manifestanţii au asigurat că nu vor pleca până la demisia premierului, populistul conservator Boiko Borisov, şi a procurorului general, Ivan Geşev, acuzaţi că servesc interesele oligarhilor şi nu ale populaţiei.

Pe de altă parte, un mic grup de manifestanţi blochează de duminică, în dreptul oraşului Blagoevgrad, la circa 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada care leagă capitala de frontiera greacă, provocând restricţii severe ale traficului.

Sâmbătă seară, aproximativ 2.000 de persoane au manifestat în centrul Sofiei, într-un marş mai redus decât cel de joi, când peste 25.000 de persoane s-au reunit timp de mai multe ore în piaţa unde se află sediile guvernului, parlamentului şi preşedinţiei.

Proteste au loc şi în alte oraşe precum Stara Zagora, unde mii de persoane au încercat sâmbătă seară să blocheze autostrada ce leagă Sofia de oraşul Varna, de la malul Mării Negre şi un important centru de vacanţă.

Aproximativ 60 % dintre bulgari susţin protestele şi 45 % cer demisia premierului Borisov, potrivit unui sondaj publicat de institutul Alpha Research.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO