A fost capturat "Ciocanul", unul dintre cei mai căutaţi lideri de cartel din Mexic

Ultima actualizare: 02-08-2020 17:55
Ucigașul mămos. Unul dintre cei mai căutaţi lideri de cartel din Mexic ameninţă în lacrimi guvernul
Youtube/ El Universal

Jose Antonio Yepez, cunoscut drept El Marro ("Ciocanul"), lider al unui cartel al drogurilor considerat vinovat de escaladarea violenţelor în ţară în ultimii ani, a fost capturat de forţele de securitate din Mexic.

Guvernul federal de la Ciudad de Mexico şi autorităţile din statul Guanajuato din centrul Mexicului au anunțat că Yepez a fost prins în cursul unei operaţiuni desfăşurate în cursul dimineţii de duminică.

În Guanajuato, unul din principalele focare de violenţă a bandelor de infractori, El Marro conducea cartelul Santa Rosa de Lima, angajat într-un conflict sângeros pentru supremaţie cu cartelul Noua Generaţie din Jalisco.

Conform procuraturii generale din Guanajuato, odată cu Yepez au mai fost arestaţi încă cinci suspecţi. În aceeaşi operaţiune a fost salvată o afaceristă locală, care fusese răpită, şi a fost capturat un "arsenal" de arme, scrie Agerpres.

La sfârșitul lunii iunie, șeful cartelului Santa Rosa de Lima a ameninţat guvernul şi pe inamicii săi, prin intermediul unor mesaje video extrem de neobişnuite, inclusiv unul în care poate fi văzut cum îşi reţine lacrimile după arestarea mamei sale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO