Victimele masacrului din Oregon, identificate de politie. Marturia cutremuratoare facuta de tatal uneia dintre ele


Ultimul update: Marti 06 Octombrie 2015 07:02
Data publicarii: Sambata 03 Octombrie 2015 08:30
Categorie: Stiri externe

Un adevarat arsenal - 13 arme - avea tanarul care a omorat noua oameni si a ranit sapte, acum doua zile, intr-un campus universitar din Oregon.

Dintre aceste arme, sase au fost gasite la locul atacului, iar celelalte la domiciliul tragatorului. Individul, in varsta de 26 de ani, era ateu. Dar, potrivit martorilor, inainte de a-i impusca, i-a intrebat pe studenti, daca sunt crestini.

O voce a anuntat la numarul de urgenta ca un individ a deschis focul intr-o sala de clasa a Colegiului comunitar din Roseburg, statul Oregon. In cateva minute, au sosit primele echipaje de politie.

Politia a refuzat sa comunice numele ucigasului, de teama sa nu fie "glorificat" si sa inspire noi crime, dupa cum a spus seriful prezent la conferinta de presa. Mass media i-a deconspirat insa identitatea, Chris Harper Mercer, un tanar de 26 de ani.

"Le-a spus: "Cine e crestin sa se ridice". S-au ridicat si el a spus: "Bine. Fiindca sunteti crestini, o sa va intalniti cu Dumnezeu intr-o clipa". Apoi a tras si i-a ucis" - a spus tatal unei victime.

18 ani avea cea mai tanara dintre victime, iar cea mai varstnica - un profesor, 67.

Cele noua persoane ucise au fost identificate de politie. Acestia sunt: Lucero Alcaraz, 19 ani, Quinn Glen Cooper, 18 ani, Kim Saltmarsh Dietz, 59 ani, Lucas Eibel, 18 ani, Jason Dale Johnson, 33 ani, Lawrence Levine, 67 ani, Sarena Dawn Moore, 44 ani, Treven Taylor Anspach, 20 ani and Rebecka Ann Carnes, 18 ani.

Acestia au fost identificati de membri ai familiilor lor, care ajuta politistii in ancheta.

Celinez Nunez, agent federal: "Pana acum, am recuperat 13 arme. Dintre acestea, sase au fost gasite in campusul universitar si sapte, la domiciliul tragatorului. Toate aceste arme au fost achizitionate legal, de tragator sau de familia sa, in ultimii trei ani."

In afara de aceste arme, anchetatori au mai gasit, in campus, o vesta antiglont, care era in apropierea unei pusti. De asemenea, au mai fost gasite cinci incaractoare si munitii suplimentare.

Herper Mercer s-a nascut in Anglia inainte sa se mute, pe cand era copil, in Statele Unite. In 2008, s-a antrenat o luna pentru a deveni militar, dar a fost repins din cauza ca nu indeplinea anumite standarde administrative. E posibil sa fi fost student la colegiul respectiv, pentru ca, la fata locului, a fost gasit un bon fiscal care atesta ca a cumparat carti de la libraria campusului, cu doua zile inaintea masacrului de joi.

VIDEO PROTVPLUS.RO