Autorul filmului antiislam care a provocat un val de violente in tarile arabe a fost condamnat

Dată publicare: 08-11-2012 10:20
Dată actualizare: 11-11-2012 07:14


Tribunalul din Los Angeles

Autorul filmului antiislam care a provocat un val de violente in tarile arabe a fost condamnat miercuri la un an de inchisoare pentru incalcarea termenilor legati de eliberarea sa conditionata. 

El a fost judecat intr-un caz de frauda bancara, a anuntat un tribunal din Los Angeles, informeaza AFP.

Mark Basseley Youssef, 55 de ani, cunoscut anterior sub numele de Nakoula Basseley Nakoula, a recunoscut ca a utilizat mai multe pseudonime, incalcand conditiile legate de eliberarea sa.

La sfarsitul lui septembrie, Nakoula a fost arestat, judecatorul Suzanne H. Segal considerand ca acesta prezinta "un risc pentru comunitate". El fusese audiat in legatura cu incalcarea termenilor eliberarii conditionate. Printre conditiile eliberarii se numara interdictia de a posta materiale neautorizate pe Internet. In februarie 2009, Nakoula a fost condamnat pentru escrocherie bancara.

Filmul intitulat "Innocence of Muslims" ("Inocenta Musulmanilor") il prezinta pe Profetul Mahomed ca avand un comportament deviant. Filmul a declansat o serie de proteste violente in tarile musulmane, fiind atacate numeroase reprezentante diplomatice americane si occidentale. in cursul violentelor, ambasadorul american din Libia a fost ucis.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO