Autoritatile neo-zeelandeze au impuscat un caine al politiei fiindca se plimba pe pista aeroportului din Auckland


Ultimul update: Luni 20 Martie 2017 06:47
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2017 07:38
Categorie: Stiri externe
cainele Grizz

Autoritatile neozeelandeze au impuscat mortal un caine, dupa ce a intarziat decolarea avioanelor pe aeroportul Auckland.

Autoritatile neozeelandeze au intervenit pentru a impusca mortal un caine, care se plimba pe pista si intarzia decolarea avioanelor de pe aeroportul international din Auckland. De asemenea, cel putin saisprezece curse interne si internationale au inregistrat intarzieri din motive de siguranta, in timp ce cainele s-a plimbat timp de trei ore pe pista celui mai aglomerat aeroport din Noua Zeelanda, relateaza Reuters.

”Acest caine era vizibil in durere si nu lasa pe nimeni sa se apropie, asa ca s-a luat decizia sa-l impuscam”, a declarat purtatoarea de cuvant a aeroportului din Auckland, Lisa Mulitalo. Un politist a impuscat mortal cainele in varsta de zece ani pe nume Grizz.

De asemenea, cainele era antrenat sa detecteze substante explozive, fiind un hibrid de brac german si Bearded Collie. ”Desigur ca era intuneric in timpul urmaririi, ei au incercat tot ce au putut, dar nu au putut sa-l ademeneasca pe caine inapoi inauntru, cred ca era doar speriat”, a explicat un purtator de cuvant al Serviciului de Securitate a Aviatiei din Noua Zeelanda.

Decizia a starnit insa un val de proteste pe retelele sociale, dar si din partea organizatiilor ecologiste, mai ales ca autoritatile nu au putut explica de ce nu au incercat sa tranchilizeze cainele.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO