Autoritățile din Wuhan au interzis consumul de animale sălbatice

Ultima actualizare: 21-05-2020 14:11
Piata
Shutterstock

Autoritățile din Wuhan, orașul chinez din care a izbucnit pandemia, au interzis consumul de animale sălbatice, potrivit CBS.

Pe lângă această măsură, a fost interzisă și vânarea animalelor sălbatice, Wuhanul urmând să devină „un sanctuar al vieții sălbatice”, au anunțat miercuri autoritățile chineze. De asemenea va fi restricționată reproducerea animalelor sălbatice în captivitate.

Primele cazuri de coronavirus au apărut în Wuhan la finalul anului trecut, iar mulți experți susțin că virusul își are originea într-o piață de animale exotice din oraș. Peste 30 de specii de animale sălbatice erau vândute în piața Hunan, care a fost închisă în luna ianuarie.

Experții spun că, atunci când animalele sălbatice sunt ținute aproape unele de altele și în condiții igienice proaste, este un mare risc ca virușii să se răspândească între animale dar și la oameni.

Sute de mii de semnături au fost adunate pe petiții online, pentru închiderea acestor piețe, printre semnatari fiind chiar premierul Australiei, care a criticat în termeni duri Organizația Mondială a Sănătății pentru susținerea redeschiderii piețelor de animale exotice din China.

Peste 850.000 de teste efectuate în Wuhan în 24 de ore

 

Autoritățile din Wuhan au efectuat marţi 856.128 de teste pentru depistarea COVID-19, comparativ cu 467.847 de teste în ziua precedentă, relatează Reuters.

Wuhan a lansat pe 14 mai o campanie de depistare a purtătorilor asimptomatici de COVID-19 - persoane infectate care nu prezintă semne exterioare ale bolii - după ce pe 9-10 mai au fost confirmate primele infectări cu COVID-19 după ce a fost ridicată carantina, pe 8 aprilie.

Restricțiile în Wuhan au început să fie ridicate treptat încă de la începutul lunii aprilie.

Între timp, informează Xinhua, China a raportat doar un caz nou de COVID-19 miercuri la Wuhan.

Este vorba despre o femeie de 47 de ani care şi-a însoţit soţul la un spital din Shanghai. Întrucât soţul ei avea nevoie de o intervenţie chirugicală, un spital local i-a testat pe amândoi pentru coronavirus şi numai ea s-a dovedit a fi pozitivă. Rezultatul testului a fost reconfirmat miercuri.

Patru persoane cu care femeia a intrat în contact au fost plasate în carantină şi toate locurile în care ea a mers au fost dezinfectate, a mai precizat Xinhua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO