Austeritate, rigoare, economie! Deviza guvernelor din Europa
Bulgarii au decis sa puna ordine in salariile functionarilor publici, impanate in exces cu prime si sporuri nejustificate. Francezii au gasit insa alte resurse.
Guvernul de la Paris vinde castele si resedinte nobiliare, mostenite de Republica sau rascumparate de la urmasii scapatati ai unor nobili.
In conditiile unui deficit public de 8% din PIB, guvernul francez a scos la vanzare cladiri istorice, multe mostenite din vremea regilor. In urmatorii trei ani francezii vor putea cumpara ori concesiona castele, cabane forestiere, cazarmi dezafectate si diverse terenuri - adica 1.700 de bunuri imobiliare estimate la 53 miliarde euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In Grecia, din lipsa de fonduri, 20.000 de dosare de pensionare vor fi inghetate pentru urmatorii trei ani. Statul pur si simplu nu are un miliard de euro.
Vestile nu-s bune nici in Finlada, a carei economie a intrat pe minus, cu o scadere de 0,4% in prima parte a anului. Finlanda devine astfel prima tara din zona euro care revine pe trend descendent dupa ce apucase sa iasa din recesiune.
In incercarea de regularizare a sistemului public de salarizare, guvernul bulgar a decis ca de la inceputul anului viitor un sfert din salariul unui functionar sa depinda de performantele individuale. Pentru restul de 75% se vor lua riguros in calcul atributiile de serviciu, abilitatile profesionale, cunostinte si studii.
In prezent doar salariile ministrilor bulgari sunt cunoscute.