AUDIO. Mesajul lui Osama bin Laden, dincolo de mormant

Ultima actualizare: 12-04-2012 02:37

Al-Qaeda a dat publicitatii un nou mesaj audio al lui Osama bin Laden, fiind primul mesaj de acest fel, lansat dupa ce liderul terorist a fost ucis de fortele americane. Inregistrarea are aproape 13 minute si se refera la revoltele din Tunisia si Egipt.

In acest mesaj audio, postum, Osama bin Laden saluta revolutiile din Tunisia si Egipt si le cere musulmanilor sa profite de aceasta "rara oportunitate istorica" pentru a se revolta.

Inregistrarea a fost difuzata pe internet de Al-Qaeda si a fost interceptata de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), potrivit ABC. Mesajul a fost postat pe forumurile de promovare a jihadului, miercuri, de site-ul As-Sahab, apropiat Al-Qaida.

Bin Laden recomanda infiintarea unui Consiliu care sa ofere sfaturi revolutionarilor si care sa decida care este cel mai bun moment pentru propagarea revoltei in lumea musulmana. "Orice intarziere ar putea provoca pierderea acestei oportunitati si declansarea inainte de ora exacta ar creste numarul de victime", afirma ben Laden, potrivit SITE.

Potrivit ABC, este posibil ca aceasta inregistrare audio sa fi fost realizata dupa 17 februarie.

"Cred ca vantul schimbarii va sufla in toata lumea musulmana cu permisiunea lui Allah", a declarat liderul Al-Qaeda, ucis in Pakistan de un comando american la 2 mai.

Potrivit unui comunicat precedent al Al-Qaida, bin Laden, instigatorul atentatelor din 11 septembrie 2001, a inregistrat acest mesaj cu o saptamana inainte de a fi ucis, intr-un asalt al fortelor speciale americane impotriva resedintei sale de la nord de Islamabad, unde se ascundea, sustin reprezentantii SITE.

Este "o mare si rara oportunitate istorica de a va revolta impreuna cu Ummah (comunitatea islamica) si de a va elibera de servitutea decisa de lideri, de legea oamenilor si dominatia occidentala", spune Osama bin Laden in aceasta inregistrare, insotita o fotografie a fostului lider al Al-Qaida.

"Este un mare pacat si o imensa ignoranta sa omiteti aceasta oportunitate pe care Ummah o asteapta de decenii. Profitati deci de acest avantaj si distrugeti idolii si instituiti justitia si credinta", adauga el. In mesajul sau in care evoca revolutiile din Egipt si Tunisia, dar nu le mentioneaza pe cele din Libia, Siria si Yemen, bin Laden avertizeaza, de asemenea, asupra negocierilor si compromisurilor.

"Acestor revolutii libere in toate tarile: mentineti-va initiativa si indoiti-va de negocieri, deoarece nu exista o cale de mijloc intre poporul adevarului si poporul minciunii", a adaugat el.

Asculta pe site-ul ABC inregistrarea completa a mesajului lui Osama bin Laden.

Ca dupa razboi. Noi IMAGINI cu ascunzatoarea lui Osama dupa lichidarea sa

SUA se tem de razbunare dupa moartea lui Osama. 3 alerte in spatiul aerian

Aproape 70% dintre pakistanezi nu cred ca bin Laden a fost ucis

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO