Aproape 70% dintre pakistanezi nu cred ca bin Laden a fost ucis

Dată publicare: 08-05-2011 13:06
Dată actualizare: 27-10-2012 03:34
Sursa: Economic Times


Osama bin Laden

Un sondaj online, realizat de YouGov si Polis din cadrul Cambridge University, arata ca 66% din pakistanezi sunt de parere ca persoana ucisa de trupa SEAL 6 intr-o casa la 80 de km de Islamabad nu a fost Osama bin Laden.

In mintea teroristului. Imagini cu Bin Laden filmandu-se. VIDEO

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

Cele 22 cuvinte care l-au ucis pe Osama,dezvaluite de jurnalistul Watergate

YouGov spune ca sondajul s-a axat pe respondenti educati in orasele Karachi, Islamabad si Lahore. 48% dintre pakistanezi cred ca Osama nu a fost un lider  adevarat musulman, 35% cred ca a fost un ucigas in masa, in comparatie cu 42% care nu cred asta, alti 35% cred ca el a declansat razboiul in Pakistan, comparativ cu 45% care nu cred asta.

Aproape jumatate dintre respondenti sunt de parere ca exista legaturi intre serviciul de informatii pakistanez ISI si Al Qaeda.

75% dintre respondenti au dezaprobat raidul american impotriva lui bin LAden pe pamant pakistanez, mai putin de 25% cred ca bin Laden a autorizat atacurile teroriste de la 9/11 in SUA si 74% cred ca guvernul american este in razboi cu lumea islamica si ca nu respecta islamul.

61% dintre respondenti fie manifesta simpatie pentru talibani, fie cred ca opiniile lor politice ar trebui respectate, in comparatie cu 21% care au o parere contrara.

Peste 50% sunt de parere ca sarbatorirea uciderii lui Osama bin Laden in SUA va creste violeneta impotriva americanilor.

Sondajul a fost realizat online in perioada 4-5 mai. 1039 de pakistanezi au raspuns la intrebari.

Citeste si

Cum a reusit Shakira sa-i tina la munca pe cei mai puturosi parlamentari

Bataie pe iPad2 la Beijing. Geamuri sparte si 4 raniti in vria dupa tableta

Sursa: Economic Times


VIDEO PROTVPLUS.RO