Obama despre lichidarea lui Osama: Cele mai lungi 40 de min. din viata mea

Ultima actualizare: 19-10-2012 14:05

Barack Obama este insa optimist si spera ca documentele gasite in resedinta lui bin Laden le-ar putea oferi americanilor sansa de a infrange, chiar si o parte a organizatiei teroriste.

"Vom da o lovitura de gratie organizatiei teroriste Al-Qaeda". Asta spera americanii, dupa ce au adunat din casa lui bin Laden destule documente cat sa umple o biblioteca universitara. In plus, Washingtonul cere explicatii de la presedintele Pakistanului.

Analistii sustin ca bin Laden planuia sa atace orase strategice din America - New York, Chicago, Los Angeles si Washington D.C.

Intr-o ultima inregistrare audio, publicata pe un site islamist, Osama bin Laden avertiza ca nu va fi securitate in Statele Unite, daca nu va fi si in Fasia Gaza.

Obama i-a cerut omologului sau de la Islamabad si o ancheta privind "reteaua de sprijin" a liderului Al Qaeda, care l-a ajutat sa se ascunda atat de mult timp acolo. Iar ambasadorul Pakistanului in Statele Unite a promis ca vor cadea mai multe capete la finalul anchetei.

Cat despre cele cinci filmari date deja publicitatii, mesajul pe care a vrut sa-l transmita guvernul american este simplu de descifrat:

Frances Townsend, fost consilier pentru securitate interna:
"Vor sa ne arate ce au gasit, dar si ca detin controlul si ca vor difuza materialele capturate la momentul pe care il aleg ei."

Oficialii americani vor si ca Pakistanul sa permita interogarea celor trei sotii care locuiau cu Osama bin Laden si care sunt acum in detentie.

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

Sotia preferata a lui bin Laden: In ultimii 5 ani nu a iesit din camera sa

IMAGINI SOCANTE de la asasinarea lui Osama bin Laden

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO