Au chemat politia pentru ca o tanara dona carti. Totul a pornit de la un exemplar detinut de fata

Ultima actualizare: 30-04-2014 07:00
The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian

Politistii americani din Idaho au fost chemati sa intervina deoarece o adolescenta daruia carti la un eveniment de donare de carti.

Una dintre cele mai apreciate carti ale autorului american Sherman Alexie, "The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian", despre viata unui adolescent amerindian care alege sa urmeze un liceu al albilor, in afara rezervatiei tribului sau, a fost scoasa recent din bibliografia liceenilor americani din Idaho, scrie Daily Dot.

Adolescentii au ripostat cu o petitie prin care cereau reintroducerea cartii, iar o librarie locala a finantat cu 3400 de dolari o campanie de pentru cumpararea unui exemplar al cartii pentru fiecare dintre cei 350 de semnatari ai petitiei.

Brady Kissel, o eleva din orasul Meridian, a participat, miercuri, la distribuirea acestor carti, in cadrul "Noptii Internationale a Cartii", alaturi de alti colegi ai sai. Tinerii au gasit imediat doritori pentru cele 20 de exemplare ale cartii lui Alexie, insa un parinte iritat de actiune a chemat politia.

Politistii au fost uimit de motivul pentru care au fost chemati la o donare de carti, declarand ca au fost alertati deoarece "o persoana era ingrijorata ca adolescentii primeau o copie a unei carti fara acordul unui parinte." Oamenii legii nu au considerat ca se intampla ceva suspect, asa ca tinerii au fost lasati sa isi continue campania.

Hachette Book Group, editura care a publicat cartea lui Alexie, a raspuns petitiei elevilor din Meridian si le-a trimis acestora inca 350 de exemplare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO