Atentat in Atena. O masina capcana a explodat in fata sediului Bancii Greciei. Nu au fost victime

10-04-2014 08:30

Atentat fara victime in Grecia...
Atentat in Atena. O masina capcana a explodat in f...
Atentat in Atena. O masina capcana a explodat in f...

O masina-capcana a provocat o explozie puternica in fata sediului Bancii Greciei, in centrul Atenei, fara sa cauzeze victime, joi dimineata, relateaza AFP.

Explozia s-a produs catre ora 2.55 GMT (5.55, ora Romaniei), la bordul unui vehicul parcat pe trotuar, in fata sediului Bancii centrale, in apropierea unui birou al troicii creditorilor internationali UE-BCE-FMI, potrivit primelor elemente de care dispune politia. Deflagratia nu a ranit pe nimeni, potrivit aceleiasi surse. Pagubele erau in curs de evaluare.

Potrivit politiei, masina, marca Nissan, un vehicul furat, avea la bord 75 de kilograme de explozivi. Un apel telefonic la site-ul de stiri Zougla si la ziarul Efymerida ton Syndakton a avertizat fortele de ordine cu o ora inainte de declansarea mecanismului.

Grecia lanseaza joi dimineata prima emisiune de obligatiuni in contul datoriei, pe termen mediu, din 2010 si de la excluderea tarii de pe pietele financiare, din cauza crizei datoriilor suverane. Operatiunea, pregatita de mai multe luni, vizeaza, potrivit unei surse guvernamentale, o obligatiune totala de 2,5 miliarde de euro, iar reusita ei, bazata pe increderea investitorilor, reprezinta o etapa politica si economica extrem de importanta pentru Guvernul de coalitie dintre conservatori si socialisti condus de catre Antonis Samaras.

Premierul grec o primeste vineri la Atena pe Angela Merkel, in a doua vizita in Grecia de la inceputul crizei. Atentatele, in general fara victime, care vizeaza tinte economice, institutionale si politice, sunt frecvente in Grecia si sunt atribuite, in general, miscarii anarhiste. Organizatii din cadrul miscarii revendica frecvent aceste atacuri.

Sursa foto: www.cyprus-mail.com

 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26