Atacatoarea din Tennessee ar fi avut și alte ținte, inclusiv membri ai familiei și un mall | Imagini noi

×
Codul embed a fost copiat

Au apărut imagini noi cu tânăra înarmată care luni a deschis focul la o şcoală privată din Nashville, Tennessee, ucigând trei copii cu vârsta de 9 ani şi trei adulţi.

Este posibil ca atacatoarea să fi avut şi alte ţinte, inclusiv un centru comercial local.

"Credem cu tărie că urmau şi alte ţinte, inclusiv poate membri ai familiei şi unul dintre mall-urile de aici din Nashville", a spus John Drake. "Dar asta nu s-a mai întâmplat", a declarat şeful poliţiei din Nashville, John Drake, în condiţiile în care poliţia a intervenit rapid şi a împuşcat-o mortal pe autoarea atacului când aceasta încă mai trăgea în incinta şcolii.

Autorităţile cred că atacurile au fost "ţintite şi planificate".

Poliția a dat publicității momente filmate din timpul intervenției, surprinse de body-camul ofițerului care a deschis focul asupra ei.

Citește și
atacatoare Tennessee
Momentul în care atacatoarea din SUA intră în școală cu o pușcă de asalt. A spulberat ușile cu focuri de armă | VIDEO
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Audrey Hale, o tânără de 28 de ani din Nashville, era înarmată cu cel puţin două arme de asalt şi un pistol, dar la domiciliul ei poliţia a găsit şi alte arme. Drake a declarat că o percheziţie în casa suspectei a scos la iveală alte două arme şi câteva hărţi "referitoare probabil la unele gânduri despre alte incidente".

Audrey Hale a fost împuşcată mortal de poliţie la Şcoala Covenant din cartierul Green Hills din oraş, un cartier bogat. Autoarea atacului frecventase această şcoală "şi avusese o anumită istorie acolo", a declarat Drake. "Ceea ce au spus detectivii până acum este că este posibil să existe un anumit resentiment pentru că a trebuit să meargă la acea şcoală", a spus şeful poliţiei.

"Avem un manifest, avem o broşură, care arată exact ceea ce plănuia să facă", a dezvăluit Drake. "Avem hărţi care arată punctul de intrare în şcoală, armele care urmau să fie folosite, îmbrăcămintea pe care urma să o poarte, ea desenase totul, aproape ca la un personaj de desene animate. A fost exact ceea ce ea purta în timpul acestui incident", a declarat şeful poliţiei.

Suspecta urmase cursuri de grafică.

Pe de altă parte, o fostă colegă a atacatoarei din echipa de baschet din şcoala gimnazială a spus că a avut un schimb de replici cu ea pe Instagram înainte de atac, care ar da de înţeles că acţiunea era planificată şi că Audrey Hale avea de gând să se sinucidă apoi. „Într-o zi, asta va avea mai mult sens. Am lăsat probe, mai mult decât suficient. Dar ceva rău este pe punctul de a se întâmpla”, i-ar fi scris tânăra cu câteva minute înainte de a atac, relatează CNN.

„Este cea mai rea zi a noastră”

Primarul oraşului Nashville, John Cooper, a lăudat poliţia pentru răspunsul său prompt la incidentul de luni din şcoala Covenant. "Aceasta este cea mai rea zi a noastră, dar ar fi putut fi şi mai rea fără acest răspuns curajos", a declarat Cooper pentru CNN. "Aşa că suntem foarte recunoscători pentru asta", a adăugat edilul.

Cinci poliţişti au răspuns iniţial după primirea primului apel care anunţa focuri de armă. Se întâmpla la ora locală 10:13. Doi agenţi au reperat-o pe atacatoare la etajul al doilea al clădirii şi au deschis focul, iar aceasta a murit. Era ora 10:27. Toată grozăvia de la şcoala Covenant a durat circa 15 minute.

Primarul oraşului se aşteaptă ca poliţia să facă publice marţi mai multe informaţii despre atac, inclusiv imaginile de pe camerele corporale ale poliţiştilor şi detalii despre ce a lăsat scris atacatoarea. "Au găsit o mulţime de documente. Acest lucru a fost în mod clar planificat", a declarat şi primarul, adăugând că aceste documente indică faptul că tânăra cercetase în prealabil "numeroase locuri".

Deocamdată, poliţia metropolitană din Nashville a făcut publică o înregistrare video de la camerele de supraveghere care arată momentul în care tânăra a ajuns la şcoală, a tras prin uşile de sticlă şi a pătruns înăuntru. Înregistrarea video arată în continuare cum suspecta se plimba pe holuri, îndreptând o armă de tip asalt.

În momentul în care a sosit poliţia, ea a început să tragă printr-o fereastră spre maşinile de poliţie care veneau.

După ce atacatoarea a fost ucisă, copiii au fost evacuaţi din şcoală şi duşi în autobuze pentru a fi reuniţi cu familiile lor. În înregistrările video se vede cum elevii se ţin de mână şi ies în rând din şcoală.

Pe de altă parte, un consilier municipal a lăudat şcoala pentru că s-a asigurat că elevii şi personalul au fost instruiţi pentru un scenariu de tip atac armat. "Această şcoală s-a pregătit pentru acest lucru cu un motiv: pentru a se antrena pentru un atac armat activ", a declarat luni Russ Pulley, consilier metropolitan din Nashville, pentru CNN. "Nu ne place să ne gândim că acest lucru ni se va întâmpla vreodată. Dar experienţa ne-a învăţat că trebuie să fim pregătiţi pentru că în această zi şi în această perioadă este realitatea în care ne aflăm", a spus consilierul.

La nivel de stat, Tennessee a eliminat în 2021 cerinţa de permis pentru a purta o armă ascunsă şi permite acum oricărei persoane cu vârsta de 21 de ani să poarte o armă de foc, în mod deschis sau ascuns, fără permis, atât timp cât are dreptul legal de a cumpăra arma. Deţinerea unei arme de mână este interzisă în Tennessee pentru orice persoană care a fost condamnată pentru o infracţiune ce implică violenţă sau droguri.

Şcoala Covenant, fondată în 2001, este administrată de Biserica Prezbiteriană Covenant din cartierul Green Hills din Nashville şi are aproximativ 200 de elevi, de la copii de grădiniţă până la clasa a şasea. Şcoala a organizat un program de antrenament pentru eventualitatea unui incident armat în 2022, a relatat postul WTVF-TV, citat de Reuters.

În 2023 au avut loc în total 89 de incidente în care s-a tras cu o armă pe proprietatea unei şcoli din SUA, potrivit K-12 School Shooting Database, un site web fondat de cercetătorul David Riedman. Anul trecut au avut loc 303 astfel de incidente, cel mai mare număr de incidente de acest fel din baza de date care datează din 1970, menţionează Reuters.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Mesajul terifiant postat de tânăra care a ucis trei copii și trei adulți într-o școală din Tennessee
Mesajul terifiant postat de tânăra care a ucis trei copii și trei adulți într-o școală din Tennessee

Tânăra de 28 de ani din Nashville, Tennessee, care a ucis șase persoane, între care trei copii, într-un atac armat de la o școală, a postat un mesaj terifiant pe social media înainte de tragedie.

Momentul în care atacatoarea din SUA intră în școală cu o pușcă de asalt. A spulberat ușile cu focuri de armă | VIDEO
Momentul în care atacatoarea din SUA intră în școală cu o pușcă de asalt. A spulberat ușile cu focuri de armă | VIDEO

O femeie transgender, în vârstă de 28 de ani, a pătruns înarmată, luni, într-o şcoală creştină privată din Nashville, statul american Tennessee. Individa a ucis trei elevi și trei cadre didactice.

Trei copii și trei adulți, morți într-un atac armat la o școală din SUA. Tânăra care a deschis focul a fost ucisă
Trei copii și trei adulți, morți într-un atac armat la o școală din SUA. Tânăra care a deschis focul a fost ucisă

Încă un atac armat, soldat cu victime, a avut loc, luni, într-o școală din Statele Unite. De data acesta, tragedia s-a petrecut în orașul Nashville, la o școală privată presbiteriană.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).