Filmul evenimentelor tragice din Tunisia. Trei teroristi sunt cautati de politie dupa atacul soldat cu cel putin 22 de morti

×
Codul embed a fost copiat

Atacul armat care a vizat miercuri Muzeul Bardo din Tunis s-a incheiat, iar ostaticii au fost eliberati, doi presupusi teroristi si un politist murind in schimburile de focuri.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-►Cel putin 22 persoane au fost ucise in atacul armat de la Muzeul Bardo, situat in apropierea Parlamentului tunisian.
-►Numerosi turisti din tari europene au fost tinuti ostatici, printre ei fiind cetateni britanici, italieni, francezi si spanioli.
-►Doi dintre autorii atacului si un agent de politie au murit, iar zeci de turisti straini au fost eliberati.
-►MAE:Ambasadorul Romaniei, aflat la Parlament in momentul atacului de la muzeul din Tunis, evacuat.
-►Luarea de ostatici s-a incheiat dupa trei ore de la inceperea atacului.

Urmariti live-text cronologia evenimentelor din capitala Tunisiei

Citește și
Stat Islamic
Imagini socante din taberele siriene unde Stat Islamic antreneaza viitoarea generatie de TERORISTI. Baietii au numai 5 ani
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

UPDATE ORA 21:00 Bilantul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 22 de morti si aproximativ 50 de raniti, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului tunisian de Interne, Mohamed Ali Aroui, citat de The Tunis Times, in pagina electronica.

UPDATE ORA 18:00 Teroarea, si-a aratat miercuri chipul sinistru, in capitala Tunisiei. Cel putin 19 oameni, au fost ucisi, printre care 17 turisti europeni, dupa ce cativa teroristi au deschis focul intr-un muzeu. Dupa trei ore de asediu tensionat, fortele de securitate au dat asaltul si au anihilat 2 atacatori. Potrivit presei locale alti trei teroristi ar fi reusit sa fuga. Situat in vecinatatea muzeului, parlamentul tunisian, a fost evacuat preventiv. Acolo se afla in acele momente si ambasadorul nostru, la Tunis. Deocadata, nu exista informatii potrivit carora printre victime sau ostatici s-ar fi aflat si cetateni romani.

La ora pranzului, cateva autocare cu turisti abia parcasera in fata muzeului Bardo din Tunis, cand au aparut doi barbati in uniforme militare, inarmati pana in dinti cu grenade si arme de asalt. Au inceput sa traga fara mila in grupul de straini. Turisti polonezi, italieni, germani si spanioli au murit in primele minute ale atacului. Teroristii i-au urmarit apoi pe oameni in interiorul muzeului. Cei care se aflau deja inauntru au incercat sa se baricadeze in diverse sali.

38 de straini au fost raniti: francezi, sud-africani, polonezi si japonezi. Ceva mai norocosi altii au reusit totusi sa fuga pe o iesire de serviciu. Televiziunea nationala din Tunisia a transmis imagini dramatice cu cei care au reusit sa se puna la adapost in timp ce erau acoperiti de fortele de securitate. Dupa trei ore de tensiune extrema, fortele speciale au luat cu asalt muzeul si i-au ucis pe doi dintre teroristi.

UPDATE ORA 17:00 Premierul tunisian, Habib Essid, a anuntat ca 19 oameni au fost ucisi in atacul de la muzeul Bardo, inclusiv 17 turisti din Italia, Germania si Spania. Alti 22 de turisti straini sunt raniti alaturi de doi tunisieni.

UPDATE ORA 16:50 Fortele se securitate tunisiene anunta un nou bilant al atacului: 38 de raniti, 7 turisti ucisi alaturi de o angajata a muzeului si un politist.

UPDATE ORA 16:40 In timpul eliberarii ostaticilor un membru al fortelor speciale tunisiene a fost ucis. Toti ostaticii au scapat teferi, relateaza Reuters.

UPDATE ORA 16:35 Al-Jazeera si televiziunea de stat din Tunisia anunta ca doi teroristi au fost ucisi iar criza ostaticilor din Muzeul Bardo a luat sfarsit.

UPDATE ORA 16:30 Comunicat de presa MAE despre atacul din Tunisia:  Ambasadorul RomAniei la Tunis se afla In momentul atacului In cladirea Parlamentului, aflata în apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat in siguranta. UPDATE ORA 16:20 Atacul de la Muzeul Bardo, comis de trei islamisti imbracati in uniforme militare, relateaza BBC. Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters ca doi sau mai multi militanti s-au ascuns in interiorul muzeului si sunt inconjurati de fortele de ordine.

UPDATE ORA 16:15 Televiziunea din Tunisia a difuzat imagini cu un grup de ostatici care au fugit din muzeu, acoperiti de fortele de securitate.

UPDATE ORA 16:10 The Guardian anunta un nou bilant al atacului cu 8 morti si 6 raniti.

UPDATE ORA 16:00 Potrivit unui post de radio local, teroristii inarmati au luat ostatici cetateni britanici, italieni, francezi si spanioli. Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters ca doi sau mai multi militanti s-au ascuns in interiorul muzeului si sunt inconjurati de fortele de ordine.


UPDATE ORA 15:00 Potrivit unor surse, numerosi turisti din tari europene au fost tinuti ostatici. Atacul la Muzeul Bardo a fost lansat in timp ce deputatii tunisieni dezbateau, in cladirea vecina, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Presa internationala relateaza ca atacatorii aveau grenade, arme de asalt si Kalashnikov AK-47. Cel putin 100 de turisti se aflau in muzeu in timpul atacului.

Un purtator de cuvant al Ministerului tunisian de Interne a declarat ca doi islamisti considerati autori ai atacului armat sunt blocati in Muzeul Bardo, fiind inconjurati de fortele de ordine.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.

Autoritatile tunisiene au atras atentia asupra riscului terorist, in contextul conflictului militar din Libia vecina, unde unele regiuni sunt ocupate de militanti ai organizatiei sunnite Stat Islamic.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Trecutul intunecat al lui
Trecutul intunecat al lui "John Jihadistul". Cel mai temut terorist se simtea hartuit de MI5 si avea ganduri sinucigase

Mohammed Emwazi, britanicul nascut in Kuwait identificat drept "John Jihadistul", stia ca serviciile de securitate il supravegheaza si se considera "condamnat la moarte", relateaza Mediafax.

Imagini socante din taberele siriene unde Stat Islamic antreneaza viitoarea generatie de TERORISTI. Baietii au numai 5 ani
Imagini socante din taberele siriene unde Stat Islamic antreneaza viitoarea generatie de TERORISTI. Baietii au numai 5 ani

Grupul terorist Stat Islamic a construit centre pentru antrenarea copiilor, prezentand o inregistrare video dintr-un astfel de poligon din Siria, unde sunt pregatiti baieti cu varsta de cinci ani.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.