VIDEO. Atac rasist in Italia. Doi senegalezi au fost ucisi, in plina zi, iar alti 3 au fost raniti

14-12-2011 07:53

Un italian a deschis focul, marti, in doua piete din centrul orasului Florenta si a ucis doua persoane de origine senegaleza. De asemenea, alti trei senegalezi au fost raniti.

Atacatorul se numeste Gianluca Casseri, are 50 de ani, si face parte dintr-un grup de extrema-dreapta, potrivit presei italiene, citata de BBC News. El a ucis doi barbati si l-a ranit pe al treilea in Piata Dalmazia, inainte sa deschida din nou focul in Piata San Lorenzo - unde a ranit inca doua persoane.

Ulterior, Casseri a fost gasit mort intr-o parcare subterana, cu propriul pistol indreptat asupra sa - a anuntat politia. Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a denuntat aceasta "explozie oarba de ura" si a cerut autoritatilor si societatii "sa combata fiecare act de intoleranta si sa reafirme traditia unei societati deschise si solidare in tara noastra".

Primarul Florentei a declarat ca aceste violente reprezinta atitudinea unui om cu probleme mentale, care a actionat singur. "Acestea sunt actiunile unui singur ucigas - unul lucid, nebun si rasist" - a declarat Matteo Renzi, care a mai adaugat faptul ca aceste crime sunt in contradictie cu traditia orasului si au socat pe toti locuitorii.

Potrivit martorilor, ucigasul, cu un calm deosebit, s-a dat jos dintr-o masina in piata Dalmazia si a deschis focul, ucigand doi senegalezi si ranind pe al treilea. "Cand am auzit zgomotele am crezut ca sunt artificii, insa, dupa ce m-am intors sa ma uit am vazut trei oameni, plini de sange, intinsi pe jos." a povestit un comerciant din piata, pentru La Repubblica.

In timp ce vanzatorii incepeau sa intre in panica, unii trecatori au incercat sa-l prinda pe ucigas, insa acesta a reusit sa fuga cu masina. Ulterior, el a inceput sa traga din nou cu pistolul, in alti senegalezi, intr-o piata aflata in apropiere, situata langa cea mai mare catedrala din oras. Acolo a ranit alte doua persoane.

Zeci de africani traiesc la Florenta si multi dintre ei isi castiga traiul de pe urma vanzarilor ambulante de produse falsificate de marca, pe care le dau turistilor.

Autorul acestor atacuri, Gianluca Casseri, este si autor de nuvele S.F. si face parte din grupul de extrema-dreapta Casa Pound. Aceasta organizatie s-a delimitat insa de crimele lui Gianluca, precizand ca nu sustine niciun fel de violenta. Unul dintre liderii gruparii, Fabio Barsanti, a spus despre Gianluca faptul ca a fost o persoana "singuratica" si care "traia in propria lume", dar care "nu era nebuna".


VIDEO PROTVPLUS.RO