Armata Ungariei recrutează soldați ”pentru o anumită unitate”. Salariile ajung la echivalentul a aproape 10.000 lei/lună
Armata maghiară a anunțat că recrutează militari ”pentru o anumită unitate”, care vor ajunge artileriști pe tunurile PzH 2000, unul dintre cele mai moderne tunuri autopropulsate din lume. Soldații vor primi echivalentul a aproape 10.000 lei brut/lună.
Peste 500 de tineri s-au prezentat în cadrul campaniei de recrutare din localitatea Tata, iar dintre aceştia va fi alcătuit lotul final, a declarat Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul maghiar al Apărării, cu ocazia încorporării Escadrilei 1 Artilerie autopropulsată ”József Barankay”, din cadrul Brigăzii 1 Blindate ”Klapka György”, scrie Hirado.
În cadrul dezvoltării forţelor de luptă, odată cu sosirea echipamentelor moderne de luptă, Forţele de Apărare Ungare caută tineri pentru o anumită unitate, pentru o anumită sarcină, a precizat ministrul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Acesta a mai afirmat că viitorilor operatori ai tunurilor PzH 2000, unul dintre cele mai moderne tunuri autopropulsate din lume, li se oferă un salariu brut de 737.000 de forinţi (aproape 9.500 lei).
„Statul poate cumpăra cele mai deosebite echipamente din lume cu banii contribuabililor. Dacă nu vor exista militari unguri care să înveţe cum să opereze aceste dispozitive complexe, cum să lupte cu ele, atunci nu am făcut nimic”, a declarat șeful Apărării maghiare.
Viitori artileriști provin și din rândul rezerviștilor sau al sportivilor
Kristóf Szalay-Bobrovniczky a precizat că biroul de recrutare a oferit candidaţilor posibilitatea efectuării unui examen medical preliminar, astfel încât cei care au dorit să se înroleze în armată, părăsind alte locuri de muncă, au putut face acest lucru fără riscuri.
Generalul-locotenent Ferenc Kajári, adjunctul şefului Statului Major al Apărării, a declarat că au avut ca scop reformarea sistemului de recrutare al Forţelor de Apărare din Ungaria. În timpul campaniei de trei luni, tunul autopropulsat PzH 2000 a fost prezentat în mai multe locuri, iar numărul persoanelor interesate de artilerie a crescut semnificativ.
Generalul-locotenent a mai adăugat că unii dintre viitorii artilerişti au fost cei care au dobândit experienţă în cadrul programului de cadeţi „Honvéd”, în afară de aceştia alţii provin din rândul rezerviştilor de apărare teritorială, dar mai există mecanici de armament şi sportivi.