Arabia Saudita a infiintat primul consiliu al femeilor, format din 13 barbati. Fotografia dominata de barbati s-a viralizat


Ultimul update: Vineri 17 Martie 2017 07:20
Data publicarii: Marti 14 Martie 2017 16:32
Categorie: Stiri externe
al-Qaissim - Twitter

Autoritatile saudite au lansat o initiativa importanta pentru drepturile femeilor, infiintand primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim. Insa, nicio femeie nu face parte din respectivul consiliu, relateaza BBC.

Potrivit presei, femeile au trebuit sa stea intr-o camera separata si a existat o legatura video permanenta cu scena plina de barbati de la primul Consiliu al Femeilor.

Fotografia cu scena dominata de barbati a devenit virala pe retelele sociale. De asemenea, internautii au comparat fotografia cu o instanta in care a fost surprins presedintele american. Donald Trump a semnat in ianuarie o legislatie cu privire la avorturi, fiind inconjurat doar de barbati.

Initiativa saudita este condusa de catre printul Faisal bin Mishal bin Saud, guvernatorul provinciei al-Qassim. Guvernatorul a explicat ca este mandru de prima initiativa de acest fel din Arabia Saudita.

”In Qassim, noi consideram ca femeile sunt surori ale barbatilor si avem o responsabilitate pentru a lansa noi oportunitati pentru femei si fete”, a declarat printul Faisal bin Mishal bin Saud.

De asemenea, consiliul este prezidat de catre printesa Abir bint Salman, dar aceasta a fost nevoita sa stea intr-o camera separata la Consiliul Femeilor.
 

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO