Apocalipsa din estul Ucrainei. Peisajul dezolant din Donetk aduce aminte de sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. FOTO

Ultima actualizare: 02-03-2015 07:09
estul Ucrainei

Imaginile surprinse in estul Ucrainei aduc aminte de ruinele ramase in numeroase orase europene la finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cladiri abandonate, aeroporturi distruse si o pustietate apasatoare, asa arata acum orase precum Donetk, Stalingrad sau Dresden.

Retragerea trupele din aceste orase lasa la vedere un peisaj dezolant, identic cu cel din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, scrie presa internationala. Imaginile surprinse de fotoreporteri nu au nevoie de nicio descriere.

Citeste si: Putin ar putea cuceri sudul Ucrainei si sa-si extinda controlul in Transnistria. Anuntul unui oficial german

 

Combatantii separatisti din estul Ucrainei au mutat lansatoare de rachete intr-un loc situat la 70 de kilometri distanta de linia frontului, in prima actiune confirmata de respectare a prevederilor acordului de incetare a focului incheiat luna aceasta la Minsk.

Jurnalistii agentiei Associated Press au urmarit vineri dimineata patru camioane care transportau lansatoare de rachete Grad din fieful separatist Donetk spre o fabrica de ciment din satul Novoamvrosiivske, situat in apropiere de frontiera rusa.

Citeste si: DOCUMENT SECRET publicat in presa rusa. Putin ar fi planuit sa invadeze Ucraina inainte de fuga lui Viktor Ianukovici

Retragerea armamentului greu trebuia sa inceapa in urma cu o saptamana, in baza acordului de incetare a focului incheiat de liderii Rusiei si Ucrainei la 12 februarie. Ambele parti s-au angajat sa-si retraga armamentul greu la o distanta ce variaza de la 25 si pana la 70 de kilometri de linia frontului, in functie de calibru.

Confruntarile s-au diminuat in ultimele zile, intr-un semn ca s-au inregistrat progrese in aplicarea acordului de incetare a focului. Conflictul armat din estul separatist prorus al Ucrainei s-a soldat cu aproximativ 5.800 de morti de la izbucnirea sa, in aprilie 2014.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO