DOCUMENT SECRET publicat in presa rusa. Putin ar fi planuit sa invadeze Ucraina inainte de fuga lui Viktor Ianukovici

Ultima actualizare: 01-03-2015 07:07
soldati ucraina

Vladimir Putin planuia sa anexeze parti din Ucraina de mai bine de un an, dezvaluie un ziar rusesc, care sustine ca a intrat in posesia unui document secret elaborat de Kremlin.

Conform Novaia Gazeta, Moscova avea un plan pentru anexarea peninsulei inca dinainte de indepartarea lui Viktor Ianukovici de la putere, in 22 februarie, anul trecut.

Documentul, tradus in engleza de Kyiv Post, ar fi fost elaborat in perioada 4-11 februarie 2014, pe fondul manifestatiilor de la Kiev, de catre un grup de persoane apropiate de Kremlin.

Planul rusilor are mai multi pasi si merge pe teoria conform careia Viktor Ianukovici era parte a unui sistem falimentar si paralizat care va duce pana la urma la scindarea Ucrainei in Ucraina proeuropeana in vest si cea prorusa in est.

In cele mai recente declaratii cu privire la criza din Ucraina, Vladimir Putin a negat din nou faptul ca guvernul sau ofera sprijin pentru rebelii din estul Ucrainei.

Documentul subliniaza ca Rusia trebuia sa profite de acest moment, iar regiunile cele mai indicate pentru o interventie in forta ar trebui sa fie Crimeea si Harkov. Motivul - simplu: acolo traiesc foarte multi etnici rusi.

Novaia Gazeta este una dintre rarele publicatii critice la adresa regimului de la Moscova, cunoscuta pentru investigatiile sale. Sase jurnalisti de la Novaia Gazeta au fost asasinati incepand din 2001.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO