Anul roboților. Tot mai inteligenți, au ajuns să lucreze în bănci sau să vândă mașini
Ne ţin de urât, ne prepară cafeaua sau ne curăţă locuinţa. În 2018, roboţii au continuat să-şi facă loc în vieţile noastre.
Şi sunt tot mai inteligenţi. Un robot a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, iar un altul "învaţă" să transporte medicamente în corpul omului.
Un pas mic pentru Sophia, unul gigantic pentru inteligenţa artificială. Robotul umanoid a făcut în 2018 primii paşi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sophia îşi exprimă emoţiile prin peste 50 de expresii faciale şi poate susţine o conversaţie. A făcut o demonstraţie şi când a fost invitată în studioul Ştirilor Protv.
Târgurile de profil ne-au prezentat în 2018 roboți cu îndeletniciri și talente diverse: roboți care dansează la bară, care prepară cafea şi cocktailuri, sau care înfruntă omul în diverse competiții.
Roboţii îi învaţă programare pe cei mici și le dau sfaturi despre postură adulților.
În Italia, și-au făcut debutul, anul acesta, Robby și Pepper. Primul lucrează ca portar într-un hotel, iar al doilea vinde mașini.
Iar în China, roboții, hologramele și un sistem de recunoaștere facială au luat locul angajaţilor în filiala unei bănci.
Anul acesta, roboții cu inteligență artificială au ajuns și în spațiu. Compania Space X a trimis un robot în încărcătura care a avut ca destinație Stația Spațială Internațională.
Roboții invadează și industria produselor pentru animale. O companie din Statele Unite a creat un roboţel dotat cu cameră şi microfon, care poate fi controlat cu ajutorul telefonului inteligent. Scopul lui e să-i ţină de urât câinelui lăsat singur acasă.
Inventatorii danezi i-au dat viață lui Somnox, un robot pe care îl poţi lua în braţe noaptea şi te ajuta să adormi.
Julian Jagtenberg, fondatorul companiei: "Dacă ții un copil în brațe, îți sincronizezi ritmul cardiac și respirația cu el. Noi am folosit același concept pentru a crea acest robot."
Roboţii şi-au dovedit utilitatea şi în grădinărit, la o fermă fără angajaţi umani din Silicon Valley.
Brandon Alexander, fondator Iron Ox: "Folosim roboți și inteligența artificială ca să cultivăm legume mai bune și accesibile pentru mai multă lume."
Paşi înainte au făcut şi roboţii din domeniul medical. Inventatorii chinezi au creat un robot minuscul, care poate transporta de mai multe ori propria greutate, şi în viitor va "livra" medicamente în corpul uman, acolo unde sunt necesare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!