Ambasadorul american in Libia a fost ucis la Benghazi. FILMUL care i-a adus moartea. VIDEO

Ultima actualizare: 20-10-2012 15:16

Ambasadorul american si trei functionari ai consulatului au fost ucisi la Benghazi, a anuntat miercuri un oficial libian, citat de AFP.

"Ambasadorul a fost ucis, la fel si trei functionari", a declarat adjunctul ministrului de Interne Wanis al-Sharef. Moartea lui Stevens a fost confirmata printr-un mesaj pe Twitter de catre vicepremierul libian, Mustafa Abu Shagur.

Presedintele Inaltei Comisii de Securitate de la Benghazi, Fawzi Wanis, a declarat, la randul sau, ca ambasadorul american se afla la consulat in momentul atacului.

Manifestanti inarmati au atacat marti seara consulatul, asupra cladirii fiind lansate rachete, potrivit unor surse de securitate libaneze, care au vorbit, in prima faza, de un american mort in atac si de un alt american ranit.

Demonstrantii protestau fata de un film, intitulat "Nevinovatia musulmanilor", publicat pe internet care il ridiculizeaza pe Profetul Mahomed.

In inceputul filmului sunt prezentati mai multi soldati egipteni care se uita fara sa faca nimic cum musulmanii jefuiesc si dau foc caselor in care traiesc crestinii egipteni.

Dupa aceea, filmul se transforma in desen animat in care personajul principal este Profetul Mahomed. Acesta este portretizat ca un homosexual, un bastard, un bufon, un pedofil si o bruta lacoma si nemiloasa.

Clipul a fost publicat pe Youtube de catre Sam Bacile, un americano-israelian in varsta de 52 de ani, care le-a declarat jurnalistilor de la Wall Street Journal ca a cheltuit 5 milioane de dolari pentru a realiza acest film, insa toti banii au fost donati de 100 de evrei.

Filmul a atras atentia presei internationale dupa ce un preot din Florida a inceput sa il promoveze si a cerut ca 11 septembrie sa fie declarata Ziua Internationala a Judecarii lui Mahomed.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO